5 C
București
luni, 25 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleLa Arad începe construcţia celui mai mare parc solar din Europa, de...

La Arad începe construcţia celui mai mare parc solar din Europa, de peste 1.000 MW

Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a semnat un acord cu Rezolv Energy, companie deținută de fondul britanic de investiţii Actis, pentru finalizarea unui parc solar de 1.044 MW la Arad, cel mai mare ca dimensiune din Europa, scrie zf.ro.

Producţia anuală de energie a acestui parc fotovoltaic va acoperi necesarul de energie pentru peste 1 milion de gospodării şi va genera peste 500 de noi locuri de muncă în următorii trei ani.

“Energia verde este mai ieftină şi mai curată şi nu creează dependenţă faţă de alţii. Noi ne bazăm pur şi simplu pe soare şi pe vânt”, a afirmat Sebastian Enache, Head of M&A, Monsson.

La rândul său, Jim Campion, chief executive, Rezolv, a spus:

“Ne îndreptăm către o epocă nouă pentru energia regenerabilă din Europa. Asemenea proiecte ne vor permite să furnizăm energie curată, foarte competitivă, fără subvenţii şi la un preţ stabil pentru consumatorii industriali şi comerciali. De asemenea, proiecte de genul acesta vor avea o contribuţie importantă şi în atingerea celor două obiective pe care România şi le-a asumat: creşterea independenţei energetice şi reducerea emisiilor nete la zero.”

​KPMG a fost consultantul principal pentru fuziune şi achiziţie (M&A)

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Germania: Producţia de energie eoliană a crescut semnificativ în 2023

Numărul turbinelor eoliene noi din Germania a crescut semnificativ...
‹ adv ›

IEA: Capacităţile de producţie a energiei regenerabile instalate în 2023 au crescut cu 50% comparativ cu 2022

Capacităţile de producţie a energiei regenerabile instalate în 2023 au crescut cu 50% comparativ cu 2022, a anunţat joi...

Reuters: Germania a instalat în 2023 capacităţi record de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene

Echipamentele de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene instalate în 2023 în Germania au atins un nivel record, însă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole