8 C
București
duminică, 3 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleLa Arad începe construcţia celui mai mare parc solar din Europa, de...

La Arad începe construcţia celui mai mare parc solar din Europa, de peste 1.000 MW

Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a semnat un acord cu Rezolv Energy, companie deținută de fondul britanic de investiţii Actis, pentru finalizarea unui parc solar de 1.044 MW la Arad, cel mai mare ca dimensiune din Europa, scrie zf.ro.

Producţia anuală de energie a acestui parc fotovoltaic va acoperi necesarul de energie pentru peste 1 milion de gospodării şi va genera peste 500 de noi locuri de muncă în următorii trei ani.

“Energia verde este mai ieftină şi mai curată şi nu creează dependenţă faţă de alţii. Noi ne bazăm pur şi simplu pe soare şi pe vânt”, a afirmat Sebastian Enache, Head of M&A, Monsson.

La rândul său, Jim Campion, chief executive, Rezolv, a spus:

“Ne îndreptăm către o epocă nouă pentru energia regenerabilă din Europa. Asemenea proiecte ne vor permite să furnizăm energie curată, foarte competitivă, fără subvenţii şi la un preţ stabil pentru consumatorii industriali şi comerciali. De asemenea, proiecte de genul acesta vor avea o contribuţie importantă şi în atingerea celor două obiective pe care România şi le-a asumat: creşterea independenţei energetice şi reducerea emisiilor nete la zero.”

‹ adv ›

​KPMG a fost consultantul principal pentru fuziune şi achiziţie (M&A)

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

IEA: 50% din electricitate va fi regenerabilă, în 2030, dar fără a atinge ţinta COP

Expansiunea regenerabilelor accelerează şi până în 2030 aceste surse...
‹ adv ›

ANRE aprobă licențe pentru centrale fotovoltaice de 62,37 MW

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat în ședința Comitetului de reglementare din această săptămână un pachet...

IEA: Obiectivul de triplare a energiei regenerabile globale până în 2030 este realizabil

Obiectivul de a tripla capacitatea globală de energie regenerabilă până în 2030 şi de a reduce utilizarea combustibililor fosili...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole