12.9 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiucă: Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii ce contribuie la susţinerea...

Ciucă: Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii ce contribuie la susţinerea producerii de energie verde

Premierul Nicolae Ciucă a spus miercuri că Guvernul sprijină companiile care investesc  în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice.

În urma întâlnirii cu reprezentanţii companiei Rombat, de la Palatul Victoria, Ciucă a transmis că alături de investiţia de un miliard de euro anunţată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, iniţiativa companiei româneşti Rombat va genera o soluţie integrată pentru energia verde, produsă localite.

Conducerea companiei a anunțat intenția de a extinde și dezvolta capacitatea de producție a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion.

„În cadrul dialogului, conducerea Rombat şi-a anunţat intenţia de a extinde şi dezvolta capacitatea de producţie a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion. În acest sens, planurile includ medii de stocare pentru energia verde, atât pentru casnic, precum şi pentru cel industrial. Rombat este singurul producător de baterii pentru industria automotive din România, fiind furnizor unic pentru fabricile de profil din ţară. Compania aplică principiile de funcţionare a economiei circulare, reuşind anual să recicleze 24.000 de tone de baterii uzate,  98 la  sută din această cantitate fiind reintrodusă în ciclul de producţie”, transmite premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă susține că Guvernul sprijină companiile care investesc care investesc în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice.

„Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice. Stocarea energiei verzi este esenţială pentru a da o perspectivă de dezvoltare a soluţiilor precum instalarea de panouri fotovoltaice, utilă atât în gospodărie, cât şi în uz industrial. Alături de investiţia de un miliard de euro anunţată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, iniţiativa companiei româneşti Rombat va genera o soluţie integrată pentru energia verde, produsă local”, a precizat Ciucă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

6 îngrășăminte organice utile în grădină

An de an, concomitent cu recoltarea culturilor din sol...
‹ adv ›

Cultura de pepene verde fără semințe – cum se cultivă

Hibrizii de pepene verde fără semințe sunt din ce în ce mai populari. O înțelegere de bază a geneticii...

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza meteo pentru perioada 8 aprilie - 6 mai 2024. Potrivit meteorologilor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole