13.6 C
București
miercuri, 2 aprilie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvAgora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o comunitate de profesioniști uniți de aceeași viziune și pasiune: producerea vinurilor de calitate superioară, apreciate la nivel global, implementând tehnologii și soluții performante încă de la începutul ciclului de producere al strugurilor.

„Fermierii din România, nu o dată, și-au confirmat performanța în agricultură: începând cu poziția de top pe care o ocupă țara noastră în producerea cerealelor și continuând cu unele dintre cele mai calitative vinuri la nivel mondial.

În 2023, viticultorii români au câștigat peste 500 de medalii, dintre care peste 300 de aur, dublu aur sau diamant, la cele mai prestigioase concursuri internaționale.

Syngenta are o contribuție importantă în obținerea strugurilor de calitate și, mai departe, a vinurilor de calitate în România.

Suntem mândri de industria vitivinicolă și vom continua să susținem producătorii, așa cum știm cel mai bine să o facem – oferind consultanță de spcialitate și soluții care să adreseze provocările din fermă, prin intermediul celor mai buni specialiști și al unui portofoliu performant de produse”, a menționat în debutul evenimentului Iulian Ciobanu, Directorul General Syngenta, regiunea Marea Neagră.

Alături de Iulian, Iulia Nicola, Director Marketing, regiunea Marea Neagră și Emil Nedelcu, Director Național de Vânzări România au adus în lumină mai multe despre realizările și provocările viticultorilor, specificând că:

„Syngenta este mândră să fie partenerul de încredere al viticultorilor români”.

Specialiștii Syngenta din România, cât și de peste hotare, au împărtășit expertiza și experiența lor, oferind multă informație de calitate și soluții pentru cei mai importanți viticultori autohtoni prezenți la eveniment.

Ridomil Gold® Combi – o moștenire de succes

„Inovația continuă și tradiția rămân în centrul preocupărilor Syngenta, exemplificată prin relansarea brandului Ridomil Gold® – cu Ridomil Gold® Combi – fungicidul cu două substanțe active fundamentale pentru un control eficient al manei până la înflorire și introducerea de soluții biologice, precum Ravibis™, Taegro® și Isabion®, care vor oferi mai multă flexilitate și siguranță viticultorilor”, a specificat Marius Drăgoi-Corlățean, Marketing Manager Culturi Speciale Syngenta România și Moldova. 

Ridomil Gold® Combi are un mod de acțiune preventiv și curativ, o sistemie totală (acropetală și bazipetală), absorbție rapidă și rezistență la spălare.

Syngenta Biologicals – inovație + tradiție care izvorăște din natură

Cele trei produse biologice menționate* au fost prezentate de Josip Razov, Expert Tehnic Biocontrol Europa, Michele Galeazzi, Expert Tehnic Produse Biologice Global și Andreea Caimac, Marketing Manager, Culturi horticole, Europa de sud-est.

  • *Ravibis™ – produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu care ajută la prevenirea făinării fără a lăsa reziduuri în ultimele stadii de dezvoltare a strugurilor;
  • Taegro® – fungicid biologic destinat inhibării bolilor precum făinarea sau putregaiul cenușiu, pe bază de Bacillus amyloliquefaciens FZB24;
  • Isabion® – biostimulant pe bază de aminoacizi de origine naturală ce ajută planta să treacă peste perioade de stres abiotic și biotic. Mai mult, Isabion® și-a demonstrat eficiența, creșterea productivității, dar și a calității, având impact asupra conținutului de zahăr.

Amintim că, puteți beneficia de oferte speciale, consultanță și livrare gratuită accesând magazin.syngenta.ro.

Consultanță și oferte personalizate

În premieră, în cadrul forumului Agora Vitis, Syngenta a prezentat mai multe pachete adaptate diferitor suprafețe cultivate cu viță de vie, astfel încât fiecare viticultor să poată beneficia de toate avantajele unei colaborări de lungă durată cu Syngenta.

Iulian Zafiu, Manager Clienți Cheie Culturi Speciale și Legumicultură România și Republica Moldova a oferit mai multe detalii despre pachetele și produsele disponibile viticultorilor.

Iar o viziune amplă asupra strategiei de control a patogenilor viței de vie și avantajele utilizării Ridomil Gold® Combi a fost oferită de invitatul special Simon Arnsek, Director Tehnic Culturi Speciale Fungicide Europa.

Cu mai multe detalii despre cum pot viticultorii integra eficient produsul Ridomil Gold® Combi în schema de protecție a viței de vie vom reveni în curând într-un articol separat.

Cu o expertiză vastă, de această dată asupra substanțelor de bază, îmbrăcată în consum național, tradițional, a venit Mihaela Dogaru, CP Regulatory Head România și Lead ZFT EU Central.

mihaela dogaru syngenta

În încheierea evenimentului, viticultorii au aflat mai multe despre cum putem modela împreună viitorul viticulturii românești beneficiând de avantajele platformei Syngenta – totipentruvin.ro, pe care vă invităm să o accesați.

Syngenta
Syngentahttps://www.syngenta.ro
Syngenta este una dintre companiile globale de vârf din agricultură, formată din Syngenta Crop Protection și Syngenta Seeds.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pachet Cereale T1 – sinergia a 6 substanțe active pentru controlul bolilor și buruienilor

Nu știi ce tehnologie să alegi pentru protecția cerealelor...

Creșterea productivității la floarea-soarelui prin combaterea manei în România

România s-a afirmat ca un jucător important în agricultura europeană, contribuind semnificativ la producția de floarea-soarelui din regiune, cu...

Verben™: Soluția ideală pentru protejarea cerealelor păioase de bolile primăverii

Fermierii au mizat pe cereale păioase în acest an, iar culturile se prezintă bine în majoritatea regiunilor. Pe măsură...

Producător de căpșune: Cu sistemul Up&Down avem o productivitate cu 60% mai mare

Acum câțiva ani, Dragoș Ștefănescu, Agro Steaco a decis să investească într-un proiect ambițios de producere a căpșunelor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole