18.6 C
București
vineri, 17 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleLeonte Lorențo-Mihai, tânăr fermier: Ne-am întors în țară și dezvoltăm afacerea. Dorim...

Leonte Lorențo-Mihai, tânăr fermier: Ne-am întors în țară și dezvoltăm afacerea. Dorim o fabrică de ulei și procesarea legumelor

Agricultura devine o opţiune pentru tot mai mulţi tineri din judeţul Neamț. Un exemplu vine din comuna Ghindăoani. Leonte Lorențo-Mihai are vârstă de 19 ani și studiază la Facultatea de Agricultură USV Iași, învățământ la distanță, anul I.

În prezent, tânărul fermier deține alături de familie o fermă vegetală cu o suprafață de 30 ha și administrează 8.000 mp de solarii, producând diverse legume (tomate, castraveți, ardei, fasole păstăi etc).

În anul 2020, familia Leonte a reușit să acceseze două proiecte prin fonduri europene pentru modernizarea fermei, unul de 93.000 euro prin submăsura 19.2 – Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală și celălalt de 25.000 euro în cadrul submăsurei 6.1- Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Perspective de viitor: înființarea unei fabrici de ulei și procesare fructe și legume

„Totul a început în anul 2016, atunci când împreună cu familia m-am reîntors în țară din Italia, cu scopul de a iniția o mică afacere, pornind de la o suprafață de 1.000 mp de solarii și 6 ha de teren arabil. Motivul care ne-a determinat să pornim un business în agricultură s-a născut din dorința de a câștiga proprii bani, prin munca câmpului. Cea mai mare provocare întâlnită cu care mă confrunt și în momentul actual este inovația, prin descoperirea noutăților la fiecare pas și încercarea de a fi mereu la curent cu tot ce este nou în acest domeniu.

În primii ani, toată investiția a fost din fonduri proprii, abia în 2020 am accesat fonduri europene. În ceea ce privește flota de utilaje, deținem două tractoare de 95/80 CP și unul de 95 CP. Am ales studiul în acest domeniul pentru a mă specializa și pentru a aduce un plus valoare fermei. În următorii ani, ne dorim să înființăm o mică fabrică de ulei și una de procesare fructe și legume, pentru a aduce o plus valoare producției pe care o obținem”, specifică Leonte Lorențo-Mihai, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, învățământ la distanță, anul I.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni

Curs de prim ajutor pentru animalele de companie, parada...
‹ adv ›

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden Fest, un eveniment de excepție organizat de Universitatea de Științele...

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole