17.6 C
București
luni, 13 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în perioada 10-11 decembrie 2023, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, care are loc la Bruxelles.

Pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi teme deosebit de importante pentru agricultura ţării noastre, astfel: posibilităţile de pescuit pentru 2024, situaţia pieţei, bilanţul Planurilor strategice PAC, tehnici genomice noi, utilizarea durabilă a pesticidelor, materialul de reproducere a plantelor şi materialul forestier de reproducere.

Miniştrii vor urmări să ajungă la un acord politic referitor la propunerea privind posibilităţile de pescuit în Oceanul Atlantic şi în Marea Nordului pentru 2024, 2025 şi 2026 în cazul anumitor stocuri, precum şi asupra propunerii ce vizează posibilităţile de pescuit în Marea Mediterană şi în Marea Neagră pentru 2024.

În cadrul reuniunii, Consiliul va analiza, în sesiune publică, bilanţul primului an de punere în aplicare a planurilor strategice PAC, pe baza informaţiilor din partea Comisiei şi a preşedinţiei. În plus, tot în cadrul unei sesiuni publice, reprezentanţii Consiliului vor urmări să ajungă la o abordare generală şi o poziţie comună a statelor membre cu privire la propunerea de regulament referitoare la noile tehnici genomice.

Totodată, Preşedinţia va furniza în mod public miniştrilor un raport intermediar referitor la propunerea privind utilizarea durabilă a pesticidelor.

Oficialii ţărilor europene vor fi informaţi de către Preşedinţie cu privire la progresele înregistrate asupra propunerilor referitoare la materialul de reproducere a plantelor şi materialul forestier de reproducere.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministrul Agriculturii, la Sâmbra Oilor: România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România...
‹ adv ›

Atelier de lucru cu tema: Bune practici în agricultura ecologică

În perioada 8-10 mai 2024, Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) din cadrul MADR a organizat la Cluj-Napoca un...

MADR: Fermierii vor primi subvenţia de 100 de euro începând din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole