16.3 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în perioada 10-11 decembrie 2023, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, care are loc la Bruxelles.

Pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi teme deosebit de importante pentru agricultura ţării noastre, astfel: posibilităţile de pescuit pentru 2024, situaţia pieţei, bilanţul Planurilor strategice PAC, tehnici genomice noi, utilizarea durabilă a pesticidelor, materialul de reproducere a plantelor şi materialul forestier de reproducere.

Miniştrii vor urmări să ajungă la un acord politic referitor la propunerea privind posibilităţile de pescuit în Oceanul Atlantic şi în Marea Nordului pentru 2024, 2025 şi 2026 în cazul anumitor stocuri, precum şi asupra propunerii ce vizează posibilităţile de pescuit în Marea Mediterană şi în Marea Neagră pentru 2024.

În cadrul reuniunii, Consiliul va analiza, în sesiune publică, bilanţul primului an de punere în aplicare a planurilor strategice PAC, pe baza informaţiilor din partea Comisiei şi a preşedinţiei. În plus, tot în cadrul unei sesiuni publice, reprezentanţii Consiliului vor urmări să ajungă la o abordare generală şi o poziţie comună a statelor membre cu privire la propunerea de regulament referitoare la noile tehnici genomice.

Totodată, Preşedinţia va furniza în mod public miniştrilor un raport intermediar referitor la propunerea privind utilizarea durabilă a pesticidelor.

Oficialii ţărilor europene vor fi informaţi de către Preşedinţie cu privire la progresele înregistrate asupra propunerilor referitoare la materialul de reproducere a plantelor şi materialul forestier de reproducere.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă și în anul 2024

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă și în anul...
‹ adv ›

Barbu: România ar putea obţine 30 de mln de tone de porumb anual, după reabilitarea infrastructurii de irigaţii în 2027

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare...

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea, județul Călărași, pe o suprafață de peste 36 ha, are...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole