9.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaBulgaria - unul dintre cele mai dificile sezoane pentru procesatorii de floarea-soarelui

Bulgaria – unul dintre cele mai dificile sezoane pentru procesatorii de floarea-soarelui

Bulgaria prognozează unul dintre cele mai dificile sezoane pentru procesatorii de semințe de floarea-soarelui din cauza calității scăzute a recoltei.

Recolta de floarea-soarelui din acest an în Bulgaria este mică, cu un conținut scăzut de ulei, multe impurități și un nivel redus de umiditate, a declarat Petar Dimitrov, analist și fondator al AgroPortal.bg, într-un interviu.

„Am temeri foarte serioase că industria de procesare va avea cel mai dificil an. Impactul asupra fabricilor de ulei este foarte puternic, deoarece, pe lângă cantitatea mică de produs, conținutul de ulei este cu cel puțin 3 puncte mai mic decât în anii precedenți, ceea ce înseamnă o producție de ulei și mai redusă,” a spus el.

Potrivit acestuia, de mult timp se caută alternative pentru importuri, dar acestea sunt limitate, deoarece problema semințelor de floarea-soarelui este relevantă pentru toate țările din Balcani.

El a adăugat că situația privind calitatea porumbului din țară este, de asemenea, dificilă, deoarece cerealele conțin o cantitate mare de aflatoxine și ocratoxine.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rusia și Ucraina își extind cotele pe piețele de grâu, România devine lider european în exporturi

În primul trimestrul al anului comercial 2024/2025, Rusia și...
‹ adv ›

Bursa agricolă – cum a influențat raportul USDA prețurile

USDA a revizuit în scădere producția mondială de grâu pentru perioada 2024-25 cu -2,8 milioane tone, ajungând la 794,8 milioane...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole