14.4 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducătorii din Harghita încep recoltarea cartofilor cu o producție satisfăcătoare și tehnologii...

Producătorii din Harghita încep recoltarea cartofilor cu o producție satisfăcătoare și tehnologii noi

Producătorii din Harghita au început recoltatul cartofului, care este cultura de bază în judeţ, producţia fiind una satisfăcătoare.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Harghita, Romfeld Zsolt, a declarat, luni, presei că producătorii s-au adaptat lipsei de forţă de muncă şi şi-au achiziţionat combine, care permit ca recoltatul să se desfăşoare pe o perioadă mai mare de timp.

„Recoltatul în acest an a început mai devreme, având în vedere condiţiile meteo favorabile pentru recoltat. Totodată, producătorii s-au adaptat lipsei de forţă de muncă manuală şi au cumpărat combine şi acestea permit recoltatul pe o perioadă mai întinsă, pe perioade de două luni.

Producţia medie încă n-am putut să o evaluăm mai precis, dar să zicem că de la 18 tone până la 40 tone, avem de toate. Media prognozăm cam 21-22 de tone pe hectar, în condiţii în care judeţul Harghita este neirigat.

E o producţie satisfăcătoare, dat fiind faptul că a fost şi o lipsă de precipitaţii. Nu a fost secetă pedologică, dar lipsa de precipitaţii, temperaturile mari au favorizat negativ dezvoltarea cartofului”, a precizat Romfeld Zsolt.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Harghita a adăugat că, până acum, s-a recoltat aproximativ 30% din suprafaţa de 4.500 de hectare cu cartofi destinaţi pentru vânzare, în judeţ existând şi 1.500 de hectare cu cartofi cultivaţi pe suprafeţe mici, în gospodării locale, pentru consumul propriu. 

‹ adv ›

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer anunță un parteneriat strategic cu Agricolumn

Bayer anunță parteneriatul strategic cu Agricolumn, companie de prestigiu...
‹ adv ›

ACA: Interesul tinerilor pentru apicultură a scăzut semnificativ în ultimii ani

Interesul tinerilor pentru apicultură a scăzut semnificativ în ultimii ani, pentru că nu mai este o activitate care poate...

Fermierii din UE pot beneficia de plăţi mai mari în avans, în cadrul Politicii Agricole Comune

Comisia Europeană a autorizat, vineri, posibilitatea ca statele membre ale UE să le plătească producătorilor agricoli avansuri mai mari...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole