22.8 C
București
miercuri, 19 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINHGA: Avertizări de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa, Caraş-Severin şi Mehedinţi,...

INHGA: Avertizări de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa, Caraş-Severin şi Mehedinţi, în orele următoare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, avertizări Cod galben de inundaţii, valabile în orele următoare pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Constanţa.

Potrivit hidrologilor, până la ora 23:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte S.H. Orşova, Cerna – afluenţi bazin mijlociu şi inferior, şi Berzeasca (judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Fenomene hidrologice similare sunt prognozate până la ora 00:00, pe râurile mici din judeţul Constanţa, cu probabilitate în partea de de sud-est zonei avertizate.

Avertizările au fost transmise către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral şi Banat, precum şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Constanţa, Caraş-Severin şi Constanţa.

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Alertă de Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, în zilele de marţi şi miercuri în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi...
‹ adv ›

ANM: Un nou val de căldură va afecta aproape jumătate din ţară, luni şi marţi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două atenţionări Cod galben de caniculă, primul valabil în cursul zilei de...

Avertizare! Cod galben de viituri pe râuri din şase judeţe, până sâmbătă dimineaţa

Râuri din Transilvania, Bucovina, Moldova, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla sub o avertizare Cod galben de inundaţii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole