38.5 C
București
marți, 16 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleIustin Grigoraș Crețu - tânărul de doar 19 ani care crește iepuri...

Iustin Grigoraș Crețu – tânărul de doar 19 ani care crește iepuri de rasă

Iustin Grigoraș Crețu este un tânăr de 19 ani din Suceava, student la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, în anul I, este un adevărat pasionat în creșterea iepurilor de rasă, exemplare unice.

Pentru tânăr, creşterea iepurilor reprezintă pasiunea lui de-o viaţă, iar acum are exponate din țări precum Slovacia, Olanda și Bulgaria. Din cele cinci rase din portofoliu, preferatul lui rămân exemplarele din rasa berbec german.

Pasiunea sa este mai puțin obișnuită și costisitoare, deoarece cheltuielile nu sunt deloc de neglijat, mai ales că un iepure poate să coste peste 100 de euro.

iustin grigoraș crețu

,,Această pasiune a început încă din copilărie, când tatăl meu mi-a adus acasă un iepuraș cumpărat de la un PetShop. Nu era un iepuraș de rasă, dar a fost cadoul perfect. De când sunt mic am avut iepuri, dar de aproximativ doi ani cresc iepuri de rasă pură pentru a participa la concursuri și expoziții cu ei’’, transmite Iustin Grigoraș Crețu într-un interviu oferit facultății.

‹ adv ›

Iepurele Berbec german, varietatea de culoare rhon – rasa preferată

berbec german rhon

În prezent, Iustin deține cinci rase de iepuri: Berbec german, Californian, Rex de talie mare, Rex pitic și Cap de leu.

iepure cap de leu

„Toți iepurii pe care îi dețin sunt exemplare frumoase, dar pentru mine rasa de iepuri Berbec german, pe varietatea de culoare rhon, este cea mai prețioasă și cea mai îndrăgită, deoarece această varietate este destul de rară și foarte greu de găsit la noi în țară”, adaugă tânărul crescător de 19 ani.

Iepurele Rex pitic – adus din Olanda, cel mai scump din colecția studentului

În acest domeniu, prețurile pot varia foarte mult de la un exemplar la altul. Spre exemplu, un pui din rasa Berbec german, care se trage din părinți campioni poate porni de la 150-200 lei, mai specifică acesta.

iepurele rex pitic

De curând, exemplarele de iepuri ai tânărului au fost înscriși în Asociația crescătorilor de iepuri de rasa din Bucovina.

„Alte exemplare care au diferite titluri de campion pot ajunge și la câteva sute de euro. Exemplarele mele sunt achiziționate de la unii dintre cei mai buni crescători de iepuri din țară și din alte țări (Slovacia, Olanda, Bulgaria).

Cel mai scump exemplar pe care îl dețin face parte din rasa de iepuri Rex pitic și a fost adus din Olanda, încă de când era pui, prețul lui ajungând la 170 de euro. Rasele pe care le dețin nu sunt pretențioase sau sensibile, dar bineînțeles că pot apărea și neplăceri în momentul în care animăluțului nu îi place ceva”.

Terapia cu animale pentru copii

Iustin a ales Facultatea de Medicină Veterinară, pentru că iubește animalele și iubește să se ocupe de ele.

„Mă pasionează să învăț cât mai multe despre ele și să încerc să le înțeleg gesturile și manifestările. Mi se pare extraordinar cât de deștepte pot fi aceste vietăți și cum se pot descurcă singure în sălbăticie, un lucru pe care noi oamenii nu îl putem face. Cred că Facultatea mă va ajuta foarte mult pe viitor în legătură cu această pasiune, deoarece încă sunt lucruri neștiute despre iepuri și sunt dornic să le învăț.

Pot învăța tratamente noi pentru animale, care pot fi mai benefice decât ceea ce fac acum și bineinteles, odată ce înveți cât mai multe despre un subiect, vei putea fi cel mai bun în domeniul respectiv. Recomand tuturor oamenilor să își achiziționeze sau să adopte un animăluț care îi reprezintă.

Animalele sunt suflete calde, cu care putem comunica și cu care putem crea o legătură. De multe ori, copiii mici interacționează mult mai bine cu un animăluț decât cu un om, tocmai din acest motiv există și terapie cu animale pentru copilașii cu probleme”, încheie Iustin Grigoraș Crețu, student la Facultatea de Medicină Veterinară USV Iași.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Fără a nega posibilitatea terapiei cu animale și efectele ei pentru copii și adulți, omul este zidit de Creatorul lui să primească alinare și vindecare tot de la ființe asemenea lui, oameni!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Concurență mare pentru internship-urile oferite de USV Iași 

La Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la...
‹ adv ›

USV Iași va prezenta cel mai performant robot agricol autonom, în cadrul conferinței centrată pe protecția solurilor

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) împreună cu Academia Română și Academia de...

Peste 1100 de locuri pentru admiterea pentru studii de licenţă la USV Iași 

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) oferă peste 1100 de locuri la admiterea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole