16.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFlorin Barbu: Am susţinut şi susţin în continuare reabilitarea sistemului de irigaţii...

Florin Barbu: Am susţinut şi susţin în continuare reabilitarea sistemului de irigaţii al României

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, şi omologul său din Israel, Avi Dichter, însoţit de o delegaţie condusă de E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului la Bucureşti, au vizitat miercuri mai multe obiective de investiţii din judeţele Ialomiţa şi Constanţa.

„Staţia de pompare şi repompare de la Feteşti SPP 1 care face parte din Amenajarea de irigaţii Pietroiu Ştefan cel Mare a fost reabilitată în totalitate, în 2015, cu fonduri nerambursabile, prin măsura 125. În prezent se pot iriga 2.429 hectare.

Amenajarea Pietroiu Ştefan cel Mare cuprinde cinci staţii de pompare şi repompare a apei şi cinci canale de aducţiune şi are o suprafaţă totală de 52.428 ha, din care 21.992 ha pe raza judeţului Călăraşi, iar aceasta se află în plin proces de reabilitare”, a scris ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că a discutat şi cu un fermier beneficiar al Programului de reabilitare cu ajutorul căruia acesta reuşeşte să irige o suprafaţă de 4.000 de hectare, cultură mare, iar suprafaţa este deservită de 24 de echipamente de irigat de tip pivot şi liniare.

„Am susţinut şi susţin în continuare reabilitarea sistemului de irigaţii al României deoarece nu este bucurie mai mare decât să vezi apă pe canale, staţii retehnologizate, echipamente moderne de irigaţii pe câmp şi fermieri mulţumiţi”, a mai scris Barbu, pe pagina de socializare.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: E o practică comercială neloială – produse româneşti au adaos mare, produsele din import au adaos mic

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele...

Proiect: Operatorii din sectorul agroalimentar vor avea obligaţia de a întreprinde măsuri de prevenire a risipei alimentare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat, miercuri, în transparenţă decizională, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole