13 C
București
joi, 9 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: 164 de milioane de euro pentru intervenţiile din PS 2023-2027

MADR: 164 de milioane de euro pentru intervenţiile din PS 2023-2027

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va lansa în luna mai trei sesiuni de depunere a cererilor de finanţare pentru intervenţiile din cadrul Pilonului II al Planului Strategic PAC 2023-2027.

Potrivit calendarului estimativ publicat pe pagina de internet a instituţiei, fondurile disponibile pentru cele trei sesiuni sunt de aproximativ 164 milioane de euro.

Astfel, în luna mai va fi deschisă sesiunea pentru intervenţia DR – 23 „Investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii unor produse alimentare şi produse transformate”, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene, care are o alocare de 150 de milioane de euro.

De asemenea, intervenţia DR – 19 „Investiţii neproductive la nivel de fermă” are prevăzută o sumă de 11,764 milioane de euro, iar pentru DR – 37 „Transfer de cunoştinţe” alocarea publică este de două milioane de euro, sesiunile de depunere a cererilor de finanţare pentru ambele intervenţii fiind programate să înceapă în luna mai.

Fondurile totale disponibile pentru 2024 pentru intervenţiile din cadrul Pilonului II al Planului Strategic PAC 2023-2027 sunt de aproximativ 1,4 miliarde de euro. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Florin Barbu: Am susţinut şi susţin în continuare reabilitarea sistemului de irigaţii al României

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, şi omologul...
‹ adv ›

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole