20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: 164 de milioane de euro pentru intervenţiile din PS 2023-2027

MADR: 164 de milioane de euro pentru intervenţiile din PS 2023-2027

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va lansa în luna mai trei sesiuni de depunere a cererilor de finanţare pentru intervenţiile din cadrul Pilonului II al Planului Strategic PAC 2023-2027.

Potrivit calendarului estimativ publicat pe pagina de internet a instituţiei, fondurile disponibile pentru cele trei sesiuni sunt de aproximativ 164 milioane de euro.

Astfel, în luna mai va fi deschisă sesiunea pentru intervenţia DR – 23 „Investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii unor produse alimentare şi produse transformate”, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene, care are o alocare de 150 de milioane de euro.

‹ adv ›

De asemenea, intervenţia DR – 19 „Investiţii neproductive la nivel de fermă” are prevăzută o sumă de 11,764 milioane de euro, iar pentru DR – 37 „Transfer de cunoştinţe” alocarea publică este de două milioane de euro, sesiunile de depunere a cererilor de finanţare pentru ambele intervenţii fiind programate să înceapă în luna mai.

Fondurile totale disponibile pentru 2024 pentru intervenţiile din cadrul Pilonului II al Planului Strategic PAC 2023-2027 sunt de aproximativ 1,4 miliarde de euro. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vrancea: Ministrul Agriculturii anunţă că a dispus sistarea tragerilor cu rachete antigrindină în Prahova

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, vineri, în timpul...
‹ adv ›

Asociații: O nouă derogare pentru utilizarea pesticidelor neonicotinoide interzise în UE pune în pericol siguranţa polenizatorilor

O nouă derogare a Ministerului Agriculturii pentru utilizarea pesticidelor neonicotinoide interzise în Uniunea Europeană pune în pericol siguranţa polenizatorilor...

Ministrul Agriculturii cere băncilor soluții pentru creditele fermierilor afectați de secetă

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a avut luni o primă întâlnire cu reprezentanţii băncilor comerciale, cărora le-a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole