20.4 C
București
vineri, 10 mai, 2024

-

HomepageAdvNorofert a finalizat linia de producție de fertilizanți din SUA 

Norofert a finalizat linia de producție de fertilizanți din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), anunță finalizarea liniei de producție de fertlizanți din SUA.

Situată în Watertown, Dakota de Sud, una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, fabrica are o capacitate de producție de 8.000 litri/zi.

Activitatea se va concentra pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similar cu cea din România, și vor fi utilizate bacterii produse în laboratorul din Filipeștii de Pădure. 

Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert:

„Ne bucurăm să anunțăm finalizarea liniei de producție fertilizanți din SUA și să onorăm primele comenzi pentru fertilizanții ecologici produși de Norofert în SUA.

Am realizat un pas esențial în strategia  de creștere a afacerii, produsele noastre ridicându-se la standardul tehnologic pe care piața americană îl cere. Fertilizanții și produsele pentru sănătatea solului sunt bazate pe microorganisme dezvoltate în laboratorul din România.

Proiectul de accesare a pieței americane a început în 2020, iar de atunci am făcut pași importanți, precum omologarea și crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în această piață, testări în câmp certificate, participări la târguri de agricultură pentru prezentarea produselor și recent, semnarea contractului de distribuție care acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota.”

Piața din SUA este o piață matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp și în care schimbările climatice au un impact redus asupra recoltelor, comparativ cu Europa de Est. 

Linia de producție de fertilizanți este complet automatizată, astfel compania va avea un număr redus de angajați în primul an de activitate.

Investiția în linia de producție în valoare de 250 mii de euro s-a derulat prin intermediul companiei Norofert AG, filială cu sediul în Watertown, Dakota de Sud. 

Filiala Norofert AG este o companie înființată în martie 2024, în care grupul deține pachetul majoritar de 51%, iar domnul Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, 49% din acțiuni.

Colaborarea cu Dl. Lamb și lansarea liniei de producție din SUA sunt rezultatul unui proces de negociere și due dilligence desfășurat de conducerea companiei Norofert de mai bine de un an.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Saint-Gobain România şi OMV Petrom semnează un acord pentru furnizarea de energie verde

OMV Petrom va livra, în următorii cinci ani, circa...

Soluții pentru îmbunătățirea protecției și sănătății culturilor împotriva dăunătorilor în condiții nefavorabile

Succesul fermierilor depinde de protecția corespunzătoare și eficientă a culturilor în prezența dăunătorilor care pot afecta productivitatea și profitabilitatea...

CEC Bank a finanţat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

Fondurile europene au un rol esenţial în dezvoltarea României, CEC Bank finanţând, de la demararea exerciţiului financiar 2007-2013 şi...

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management 

Maria Cîrjă, Marketing Manager pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole