12 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticolePericle Mihai Sălceanu, tânăr fermier: Lipsa forței de muncă ne impune tehnologizarea

Pericle Mihai Sălceanu, tânăr fermier: Lipsa forței de muncă ne impune tehnologizarea

Pericle Mihai Sălceanu din localitatea Leoști, comuna Pădureni, județul Vaslui, muncește cu fratele și părinții într-o fermă mixtă, ce include 3000 de ovine, rasa Merinos de Palas, circa 40 de vaci, rasa Bălțată românească, plus 200 ha de culturi arabile și 300 ha pășune.

Producția exploatației este valorificată direct, spune fermierul care recunoaște că, dacă nu ar avea dragoste pentru animale, nu ar rezista în agricultură.

Pandemia l-a prins pe Pericle student la Facultatea de Agricultură USV Iași, dar nu s-a speriat niciodată de muncă și învățat, și-a dorit să continue studiile superioare, dar și să contribuie în fermă la îngrijirea animalelor.

Astăzi, la vârsta de 22 ani, putem spune că a reușit să echilibreze cele două pasiuni ale sale, dar mai ales să fie un sprijin pentru familia sa. Tânărul a ajuns în al treilea an de studii, este student merituos cu bursă pentru performanță academică, iar weekend de weekend este la ferma familiei.

„Banii astăzi îi ai, mâine nu-i ai, dar cunoștințele îți rămân. La fermă, este o muncă frumoasă, o muncă profitabilă, pe care trebuie să o faci cu drag și încerc să duc ferma la un alt nivel. Lipsa forței de muncă ne impune tehnologizarea.

Ca să aduci hrana de la furcă la furculiță este nevoie de multă muncă, în fermă când ajung nu uit de cele învățate „casă, masă, rasă” pentru animalele noastre’’, ne declară Pericle Mihai Sălceanu, student la Facultatea de Agricultură USV Iași anul III.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași: Peste 50 de preparate înscrise la concursul de produse tradiționale

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”...
‹ adv ›

Soluții digitale în agricultura inteligentă – workshop organizat de USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță organizarea workshop-ului cu titlul „Soluții digitale...

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași

Clinica de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină Veterinară a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole