18.3 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Cod galben de vânt puternic în 21 de judeţe, miercuri, şi...

ANM: Cod galben de vânt puternic în 21 de judeţe, miercuri, şi în 12 judeţe până joi dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru 21 de judeţe, valabilă pe parcursul zilei de miercuri, în timp ce pentru 12 judeţe atenţionarea este valabilă până joi dimineaţa.

Potrivit ANM, miercuri, până la ora 22:00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vor fi viteze în general de 55 – 65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h.

Sunt vizate de această atenţionare judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Arad, Timiş şi Caraş-Severin, integral, şi parţial judeţele Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea şi Mehedinţi.

De asemenea, până joi, la ora 10:00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali. Vor fi viteze în general de 55-65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin, integral, şi parţial Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

Totodată, ANM a emis şi o informare de intensificări ale vântului şi ploi pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă până vineri, la ora 21:00. În intervalul menţionat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 60-70 km/h. Va ploua îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi cantităţi de apă de 10-15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte. 

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

ANM: Cod galben de ceaţă în localităţi din judeţul Suceava, până la ora 10:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţa o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă pentru localităţi din judeţul...

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza meteo pentru perioada 8 aprilie - 6 mai 2024. Potrivit meteorologilor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole