18 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Cod galben de vânt puternic în 21 de judeţe, miercuri, şi...

ANM: Cod galben de vânt puternic în 21 de judeţe, miercuri, şi în 12 judeţe până joi dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru 21 de judeţe, valabilă pe parcursul zilei de miercuri, în timp ce pentru 12 judeţe atenţionarea este valabilă până joi dimineaţa.

Potrivit ANM, miercuri, până la ora 22:00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vor fi viteze în general de 55 – 65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h.

Sunt vizate de această atenţionare judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Arad, Timiş şi Caraş-Severin, integral, şi parţial judeţele Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea şi Mehedinţi.

De asemenea, până joi, la ora 10:00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali. Vor fi viteze în general de 55-65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin, integral, şi parţial Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

Totodată, ANM a emis şi o informare de intensificări ale vântului şi ploi pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă până vineri, la ora 21:00. În intervalul menţionat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 60-70 km/h. Va ploua îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi cantităţi de apă de 10-15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte. 

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Averse, grindină şi intensificări de vânt în toată ţara, până vineri dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o...
‹ adv ›

ANM: Cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş-Severin

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş...

ANM: Cod galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană din 14 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o atenţionare de Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole