18.5 C
București
marți, 2 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Majoritatea ţărilor membre UE susţin Austria care cere Bruxelles-ului să relaxeze legea...

Reuters: Majoritatea ţărilor membre UE susţin Austria care cere Bruxelles-ului să relaxeze legea anti-defrişări

Un grup de aproximativ 20 de state membre UE au cerut marţi Bruxelles-ului să relaxeze, şi posibil să suspende, legea UE anti-defrişări, susţinând că aceasta îi va afecta pe fermieri, în ceea ce constituie cea mai recentă lovitură dată agendei Europei în domeniul protecţiei mediului înconjurător, transmite Reuters.

Legea UE îşi propune să elimine defrişările din lanţul de aprovizionare cu carne de vită, soia şi alte produse agricole vândute în Uniunea Europeană, astfel încât consumatorii europeni să nu contribuie la distrugerea pădurilor lumii.

Aceleaşi reguli se aplică şi fermierilor europeni, cărora li se interizce să exporte produse cultivate pe terenuri defrişate.

Miniştrii Agriculturii din 20 dintre cele 27 de state membre şi-au exprimat sprijinul faţă de o solicitare formulată de Austria privind revizuirea legii, la Consiliul Agrifish care a avut loc marţi, a declarat ministrul austriac al Agriculturii, Norbert Totschnig.

„Cerem acum Comisiei o suspendare temporară a reglementării pentru a permite o implementare fezabilă, însoţită de o revizuire a reglementării”, a precizat Norbert Totschnig într-un comunicat de presă.

Mai mulţi oficiali europeni au confirmat pentru Reuters că aproximativ 20 de state membre au sprijinit solicitarea Austriei la reuniunea miniştrilor europeni ai Agriculturii, Franţa, Italia, Polonia şi Suedia fiind printre susţinători.

În ultima perioadă, liderii UE au relaxat mai multe măsuri destinate protecţiei mediului, în încercarea de a pune capăt mai multor luni de proteste ale fermierilor nemulţumiţi de politicile verzi ale UE şi importurile ieftine.

Cu toate acestea, comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, a pus luni sub semnul întrebării momentul în care statele membre au decis să îşi exprime îngrijorările cu privire la anti-defrişări, având în vedere că mai sunt doar câteva luni înainte de alegerile europarlamentare din iunie, după ce au petrecut mai mulţi ani cu negocierea şi aprobarea legii.

„Desigur că vom asculta argumentele dar, sincer, nu văd nicio problemă”, a spus Virginijus Sinkevicius la o conferinţă de presă.

Legea UE ar urma sa intre în vigoare la finele lui 2024.

‹ adv ›

7 COMENTARII

    • Dat fiind exercițiul de la noi din țară, o fi început să le placă și or fi zis să continue la ei în țară! Și, tocmai acuma, UE le dă peste mânuțe! Ei, nu se poate domnule! Mamă UE, nu lua bucuria Austriei să își cheleasca țara! Îmi propun să mă duc să văd cum arată Austria cheală!

    • Proporția corectă ar trebui să aibă minim 10 copaci plantați pentru un copac tăiat dat fiind ritmul lent al creșterii copacilor și posibilitatea uscării unora din cei plantați în decursul anilor!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA eliberează adeverințe pentru bunăstarea animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează...
‹ adv ›

Reuters: Exporturile de citrice ale Africii de Sud ar urma să crească în acest an

Africa de Sud se aşteaptă la creşterea exporturilor de citrice în acest an, pe măsură ce arborii tineri vor...

Xinhua: Un studiu avertizează că Australia se va confrunta cu mega-secete care vor dura zeci de ani

Australia ar putea să se confrunte în curând cu o serie de mega-secete care vor dura timp de mai...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole