25 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFeruccio din Prahova investeşte 2,5 mln de euro într-o cramă la Dealu...

Feruccio din Prahova investeşte 2,5 mln de euro într-o cramă la Dealu Mare şi are în plan un hotel pe fonduri din Tranziţie Just

Grupul Feruccio din Prahova, controlat de omul de afaceri Ninel-Aurelian Alexandru, care deţine 12,5 hectare de podgorie în Boldeşti Scăieni (Prahova), unde produce vinurile Ferrucio, construieşte cu 2,5 mil. euro o cramă şi a depus un proiect pentru dezvoltarea unui hotel de 1,7 milioane de euro pe fonduri din Programul Tranziţie Justă, notează prahovaexpress.ro.

„Până la final de an deschidem crama. Am depus şi un proiect pe Programul Tranziţie Justă pentru a construi un hotel de 31 de camere, clasificat la patru stele, cu centru spa, tot în zona Dealu Mare”, a declarat pentru ZF Ninel-Aurelian Alexandru, proprietarul companiei Feruccio Com, alături de familia lui.

România va primi în total 2,13 mld. euro din Fondul pentru Tranziţie Justă (FTJ) pentru şase judeţe: Galaţi, Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova şi Mureş.

„Turismul viticol din Dealu Mare are un potenţial uriaş, această zonă ar putea să fie Toscana României şi chiar să concureze cu zonele viticole din Italia. Cred că putem atrage aici nu doar turişti români, dar şi străini, mai ales că s-au tot făcut investiţii în zonă”.

„Putem să organizăm tururi în podgorie. Noi producem anual 80.000 de sticle de vin Feruccio”, după cum explică antreprenorul, care a pariat pe această regiune.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

INS: Importurile de lapte brut au crescut cu 34,3%, în primele două luni

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele două luni ale anului, o cantitate de 192.982 tone de...

AFP: Lâna franceză încearcă să iasă din criză şi să găsească noi debuşee

În pofida calităţilor lânii oilor din rasa merinos, crescătorii francezi de oi nu au avut niciodată probleme atât de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole