28.8 C
București
vineri, 26 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBrazilia urmează să primească aprobarea UE pentru a-şi majora exporturile de carne...

Brazilia urmează să primească aprobarea UE pentru a-şi majora exporturile de carne de pasăre

Brazilia ar putea să primească în curând aprobarea pentru a vinde mai multe produse din carne în Uniunea Europeană, a declarat miercuri ministrul brazilian al Agriculturii, Carlos Favaro, transmite Reuters.

„Am repus piciorul în Europa. Astăzi vindem în Marea Britanie şi în câteva zile vom vinde în întreaga Uniune Europeană”, a declarat Carlos Favaro, cu prilejul unei vizite la o uzină de procesare a cărnii de pasăre aparţinând firmei BRF SA din Lucas do Rio Verde.

În anul 2018, Uniunea Europeană a suspendat importurile provenite de la 20 de fabrici de procesare a cărnii, în principal a cărnii de pasăre, din Brazilia.

Interdicţia a dat o lovitură serioasă firmei BRF, cel mai mare procesator de carne de pasăre din Brazilia, care avea 12 fabrici sancţionate de Uniunea Europeană.

‹ adv ›

Organizaţia reprezentativă a producătorilor de carne din Brazilia, ABPA, a precizat că exporturile de la fabricile de procesare sancţionate vor rămâne în continuare suspendate.

Cu toate acestea, Uniunea Europeană a trimis o echipă de experţi în Brazilia, iar companiile aşteaptă rezultatele investigaţiei, care ar putea să conducă la eliminarea interdicţiilor, a precizat ABPA.

În prezent, Uniunea Europeană este a şasea mare destinaţie pentru exporturile Braziliei de carne de pasăre, a precizat ABPA.

Ministrul brazilian al Agriculturii a adăugat că fabrica de procesare a BRF de la Lucas do Rio Verde a primit autorizaţia de a relua exporturile în China, după o suspendare care era în vigoare din 2016.

Brazilia este cel mai mare exportator mondial de carne, fiind responsabilă pentru 40% din livrările mondiale de carne de pasăre. Datele oficiale arată că anul trecut Brazilia a exportat 316.000 de tone de produse din carne de pasăre în UE.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vrancea: Ministrul Agriculturii anunţă că a dispus sistarea tragerilor cu rachete antigrindină în Prahova

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, vineri, în timpul...
‹ adv ›

ANM: Cod galben de averse și vijelii în zone din cinci județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, atenţionări nowcasting Cod galben de averse şi vijelii, valabile în orele...

Impactul prognozei MARS și CE privind recolta în UE

Experții agenției MARS au redus prognozele de randament pentru majoritatea culturilor agricole din Uniunea Europeană și au crescut ușor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole