18.9 C
București
duminică, 14 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBrazilia urmează să primească aprobarea UE pentru a-şi majora exporturile de carne...

Brazilia urmează să primească aprobarea UE pentru a-şi majora exporturile de carne de pasăre

Brazilia ar putea să primească în curând aprobarea pentru a vinde mai multe produse din carne în Uniunea Europeană, a declarat miercuri ministrul brazilian al Agriculturii, Carlos Favaro, transmite Reuters.

„Am repus piciorul în Europa. Astăzi vindem în Marea Britanie şi în câteva zile vom vinde în întreaga Uniune Europeană”, a declarat Carlos Favaro, cu prilejul unei vizite la o uzină de procesare a cărnii de pasăre aparţinând firmei BRF SA din Lucas do Rio Verde.

În anul 2018, Uniunea Europeană a suspendat importurile provenite de la 20 de fabrici de procesare a cărnii, în principal a cărnii de pasăre, din Brazilia.

Interdicţia a dat o lovitură serioasă firmei BRF, cel mai mare procesator de carne de pasăre din Brazilia, care avea 12 fabrici sancţionate de Uniunea Europeană.

Organizaţia reprezentativă a producătorilor de carne din Brazilia, ABPA, a precizat că exporturile de la fabricile de procesare sancţionate vor rămâne în continuare suspendate.

Cu toate acestea, Uniunea Europeană a trimis o echipă de experţi în Brazilia, iar companiile aşteaptă rezultatele investigaţiei, care ar putea să conducă la eliminarea interdicţiilor, a precizat ABPA.

În prezent, Uniunea Europeană este a şasea mare destinaţie pentru exporturile Braziliei de carne de pasăre, a precizat ABPA.

Ministrul brazilian al Agriculturii a adăugat că fabrica de procesare a BRF de la Lucas do Rio Verde a primit autorizaţia de a relua exporturile în China, după o suspendare care era în vigoare din 2016.

Brazilia este cel mai mare exportator mondial de carne, fiind responsabilă pentru 40% din livrările mondiale de carne de pasăre. Datele oficiale arată că anul trecut Brazilia a exportat 316.000 de tone de produse din carne de pasăre în UE.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Botoşani: Circa 70 de vaci au murit, după ce ferma în care se aflau a luat foc

Aproximativ 70 de vaci au murit, după ce adăpostul...
‹ adv ›

Agricultura viitorului, ediția 2024. Evenimentul industriei de profil integrează în premieră o secțiune dedicată retailului, adresând întregul lanț alimentar

Cum merge agricultura românească în 2024? Depinde pe cine întrebi. Dacă îi întrebi pe fermierii mari, sau pe cei...

Satu Mare: Percheziţii la un punct de lucru de unde s-ar fi intoxicat sute de familii de albine

Două percheziţii domiciliare au avut loc, vineri, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole