17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

HomepageAdvCe urmează pe piața cerealelor? O privire într-un glob de cristal la...

Ce urmează pe piața cerealelor? O privire într-un glob de cristal la EuroGrain Exchange 2024

Cel mai important summit al primăverii dedicat afacerilor cu cereale, ce se va desfășura pentru al doilea an în capitala României –  EuroGrain Exchange 2024, în 10-11 aprilie, la Centrul de Congrese al Radisson Blu Hotel București, vine cu oportunități excepționale pentru comercianți, fermieri, furnizori de inputuri și pentru toți cei implicați în acest sector vital pentru securitatea economică globală.

Peste 340 de participanți din 28 de țări s-au înscris deja la eveniment, pentru a beneficia de o agendă de top și de cele 3 activități exclusive din cadrul programului paralel al evenimentului. Agrobiznes este partener media.

Astfel, pe 9 aprilie este programată o vizită de o zi în Portul Constanța – pentru întâlnire cu autoritățile portuale și vizita terminalelor de cereale.

Portul Constanța a devenit în ultimii 2 ani un punct vital pentru exporturile de cereale din Marea Neagră, dezvoltându-și logistica în mod incredibil și creând o rețea internațională de parteneri de încredere pentru a oferi clienților săi – comunități portuare, expeditori, comercianți – un serviciu de înaltă clasă comercială, garantându-le libertatea de alegere. 

​​​​​​​Pe 10 aprilie, la ora 9:00, EuroGrainExchange 2024 va găzdui seminarul exlusiv susținut de firma de avocatură AGA Partners, lideră în drept internațional și arbitraj, cu tema: Navigarea legală pe mări: perspective asupra transportului și disputelor maritime.

Seminarul este conceput ca un curs de o jumătate de zi, prin prezentarea de cazuri reale care acoperă cele mai relevante aspecte dedicate provocărilor recente întâlnite în transportul de mărfuri agricole pe cale maritimă.

Participanții vor dobândi cunoștințe neprețuite despre încheierea și execuția contractelor de transport maritim, taxe de staționare și detenție sau sechestrarea navelor și a mărfurilor de la bordul lor. 

Vorbitorii la seminar au un palmares bogat, cu cunoștințe și expertiză extinse în domeniu și vor exemplifica auditoriului nuanțele dreptului englez în litigiile maritime precum și strategiile pentru a evita capcanele comune.

De asemenea, tot ca parte a programului paralel al evenimentului, pe 10 aprilie, la ora 9:00, participanții pot beneficia de un workshop exclusiv pre-conferintă susținut de reptrezentanți ai StoneX și Euronext, cu tema: Fundamentele managementului riscului de preț al mărfurilor.

Workshop-ul se dorește a fi un program practic, menit să ofere cunoștințe și abilități necesare pentru a putea naviga, cu un control mai mare, în mediul de risc generat de contractele futures pentru cereale.

După o scurtă incursiune în istoria Euronext, participanții la acest atelier vor dobândi cunoștințe despre specificații și opțiuni futures, identificarea și gestionarea riscului precum și despre portofoliului opțiunilor de risc. 

Agenda EuroGrain Exchange 2024 a fost concepută pentru a atinge cele mai importante aspecte care îi preocupă pe toți cei implicați în afacerile cu cereale, aducând în atenția participanților perspective inedite pentru acest sector aflat în continuă difersificare și evoluție. Din sumarul agendei vă prezentăm câteva activități ce nu trebuie ratate.

Pentru 10 aprilie, la ora 10, vă aducem în atenție un reper important al agendei, masa rotundă cu tema Credem în elementele fundamentale sau în arta de echilibra S&D cu o privire aruncată într-un glob de cristal, moderată de Petar Dimitrov, de la Agricore, Bulgaria, ce va evidenția importanța Mării Negre ca factor de preț, tendințele globale și redirecționare, precum și amenințări macro ce țin de aspecte economice, rate de schimb, fonduri și cripto.

La această dezbatere vor fi identificate provocările cu care piața cerealelor și a semințelor oleaginoase s-a confruntat în sezonul 2023/24 și primele perspective pentru cel viitor dar și corelațiile existente între piețele de numerar și cele futures globale și cum ar trebui să evolueze strategiile de tranzacționare ca urmare a acestor corelații.

În data de 11 aprilie, la ora 10, Andrei Solomon, de la Expur (Avril), România va modera masa rotundă cu tema Semințele, uleiurile, șroturile și grăsimile de oleaginoase în pragul aprovizionării excesive și a suprareglementării, o incursiune în tendințele viitoare ale producției și consumului de uleiuri și grăsimi vegetale pentru alimente și combustibil, cu particularizări pentru piața din Turcia, Polonia și Croația.

Tot în 11 aprilie, la ora 11,30 va avea loc masa rotundă Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia și Grecia, moderată de Todor Stoykov de la Asociația bulgară a comercianților de cereale și furaje (BAGFT).

Dezbaterea va prezenta perspective interesante asupra Conceptului Mare Nostrum și a rolului Balcanilor/Mării Negre ca furnizor principal pentru Africa de Nord și Asia de Sud-Est. Experții vor face o analiză și asupra țărilor Adriaticii care guvernează industria de coaster și flota de camioane de cereale care inundă centrul UE.

Prin urmare, profitați de ultimele zile de înscriere la cel mai important eveniment din primăvara lui 2024 dedicat industriei cerealelor, pentru a fi alături de cei a căror experiență și viziune călăuzesc sectorul cerealelor și semințelor oleaginoase din Europa Centrală și de Est, regiunea Mării Negre și din Balcani.

Pentru detalii:

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Suc de soc și hibiscus bio – aliatul unui sistem imunitar sănătos

Produsele naturale, precum sucurile 100% fruct, siropurile, dulceața și...

Sigma CVM România – membră a Grupului de Companii Saracakis, anunță participarea sa la mai multe târguri agricole cheie din întreaga țară 

Sigma CVM România www.saracakis.ro, membră al Grupului de Companii Saracakis, este mândră să anunțe participarea sa la târgurile agricole...

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat și implementat de TRANSAVIA, liderul industriei avicole din România, a fost...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole