11.1 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGermania vrea să adopte politica fiscală de „netezire a veniturilor” pentru a...

Germania vrea să adopte politica fiscală de „netezire a veniturilor” pentru a diminua taxele plătite de fermieri

Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, a declarat, miercuri, că vrea să îi ajute pe fermieri să plătească taxe mai mici prin introducerea aşa-numitei „neteziri a veniturilor”, după ce aceştia au declanşat proteste de amploare după eliminarea subvenţiilor la motorină, transmite Reuters.

„„Netezirea veniturilor” presupune ca în locul unui singur an fiscal, pentru plata taxelor, să fie utilizaţi mai mulţi ani”, a declarat Christian Lindner, la o conferinţă organizată la Berlin.

Asta ar permite fermierilor să îşi repartizeze câştigurile pe parcursul mai multor ani, pentru a-şi diminua povara fiscală.

Lindner şi-a justificat propunerea pe baza argumentului că randamentul exploataţiilor agricole fluctuează foarte mult de la un an la altul şi, în consecinţă, fermierii au dificultăţi în a-şi face planuri.

„Vreau să introduc „netezirea veniturilor” în Codul fiscal pe 2024”, a subliniat Lindner.

La finele anului trecut, fermierii germani au ieşit cu tractoarele pe străzi, pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului de a reduce subvenţiile la motorină, parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri de austeritate.

La nivelul întregii Europe, fermierii au organizat proteste în ultimele luni din diferite motive, care variază de la politicile de mediu ale Uniunii Europene, până la competiţia incorectă a produselor din străinătate.

Camera superioară a Parlamentului german (Bundesrat) urmează să adopte vineri un pachet de pachet de măsuri fiscale, cu o valoare de aproximativ 3,2 miliarde de euro, pentru IMM-uri. Pachetul a fost aprobat în camera inferioară a Parlamentului german încă din luna noiembrie a anului trecut, însă este în continuare blocat în camera superioară.

Conservatorii de la CDU/CSU au condiţionat aprobarea pachetului de măsuri fiscale pentru IMM-uri de o schimbare de poziţie a Guvernului faţă de subvenţia pentru motorina utilizată în agricultură. Având în vedere că Executivul de la Berlin consideră că asta nu este o opţiune, acesta a decis să ofere alte concesii pentru sectorul agricol, precum „netezirea veniturilor”.

„Avem discuţii constructive” cu reprezentanţii fermierilor, a adăugat Christian Lindner. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod portocaliu de vijelii puternice şi averse pentru patru judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri după-amiaza, mai...
‹ adv ›

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 19 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în sumă totală...

Bășicarea frunzelor de piersic – Taphrina deformans

Bășicarea frunzelor de piersic este o boală produsă de ciuperca Taphrina deformans, ce infectează piersicul și nectarinul, precum și...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole