9.1 C
București
luni, 22 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFP: Fermierii polonezi au blocat două puncte de trecere a frontierei cu...

AFP: Fermierii polonezi au blocat două puncte de trecere a frontierei cu Germania

Fermierii polonezi au reluat acţiunile de blocare a frontierei cu Germania, interzicând accesul la două importante puncte de trecere, la Swiecko şi Gubinek, în continuarea protestelor care vizează reglementările din Pactul verde european şi importurile de produse din afara UE, transmite AFP.

„Blocajul a început duminică şi se va prelungi până miercuri seara”, a declarat luni Marcin Maludy, purtător de cuvânt al poliţiei locale.

„Cele două sensuri de mers de pe autostrada A2 sunt oprite”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Fermierii polonezi au organizat deja, la finele lunii februarie, o primă blocare, de scurtă durată, a punctului de trecere a frontierei de la Slubice.

De mai multe săptămâni, în Polonia au loc proteste ale fermierilor, aceştia blocând autostrăzile din întreaga ţară precum şi punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Noi discuţii între fermieri şi ministrul polonez al Agriculturii sunt programate a avea loc marţi.

Comisia Europeană a propus deja relaxarea, şi chiar eliminarea, unei părţi din criteriile ecologice stricte pe care noua Politică Agricolă Comună (2023-2027), care a intrat în vigoare anul trecut, şi le cere fermierilor să le respecte în schimbul primirii subvenţiilor europene. Urmează acum ca satele membre şi eurodeputaţii să examineze, în regim de urgenţă, aceste propuneri astfel încât să fie definitivate până la finele lunii aprilie.

Polonia se numără printre cei mai importanţi susţinători ai Ucrainei, de la declanşarea ofensivei ruseşti în luna februarie 2022, însă în ultimele luni relaţiile dintre cele două ţări au fost afectate de diferite dispute comerciale, în special de decizia Bruxelles-ului de a deschide frontierele europene pentru produsele agricole europene care, potrivit fermierilor europeni, nu respectă normele Uniunii Europene.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Fermierii cehi protestează pe străzile din Praga

Fermierii cehi au aruncat joi bălegar în faţa clădirilor...
‹ adv ›

Reuters: Protestele fermierilor polonezi în legătură cu cerealele ucrainene ajung la graniţa cu Lituania

Fermierii polonezi au protestat vineri la graniţa cu Lituania împotriva a ceea ce ei spun că sunt importuri de...

Ministrul ucrainean: Aproximativ 160 de tone de cereale ucrainene au fost distruse într-o gară poloneză

Aproximativ 160 de tone de cereale ucrainene au fost distruse într-o gară poloneză, pe fondul protestelor ample ale fermierilor,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole