9.1 C
București
luni, 22 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBayer testează un instrument unic de inteligență artificială generativă pentru agricultură

Bayer testează un instrument unic de inteligență artificială generativă pentru agricultură

Bayer a anunțat pilotarea unui sistem expert GenAI pentru a aduce beneficii fermierilor și agronomilor de nivel superior în activitatea lor zilnică.

Compania a utilizat date agronomice proprii pentru a antrena un model lingvistic mare (LLM) cu ani de zile de date interne, informații din mii de teste din cadrul rețelei sale vaste de testare și secole de experiență agregată de la agronomii Bayer din întreaga lume.

Rezultatul este un sistem expert care răspunde rapid și precis la întrebări legate de agronomie, gestionarea fermei și produsele agricole Bayer. În locul unui proces care necesită mult timp, sistemul intuitiv răspunde la limbajul natural și poate genera informații de specialitate în câteva secunde.

Validat de agronomi, proiectul-pilot deblochează deja productivitatea echipelor Bayer din Statele Unite, depășind în același timp în mod semnificativ performanțele LLM-urilor out-of-the-box care deservesc în prezent piața agricolă.

Beneficiul viitorului în comparație cu realitatea de astăzi: Un fermier îi pune consilierului său agronom o serie de întrebări detaliate despre caracteristicile unui produs, performanța în condiții specifice și ratele de aplicare.

Astăzi, consilierul caută materiale online, trimite mesaje text colegilor, adună informații din mai multe surse și alcătuiește un răspuns, toate acestea în timp ce fermierul așteaptă ore sau zile întregi pentru a primi informațiile de care are nevoie urgent.

Sistemul expert GenAI de la Bayer schimbă regulile jocului, făcând ca informațiile mai bune să fie disponibile mai rapid și mai ușor de obținut.

„Sistemul nostru unic GenAI are potențialul de a servi agronomilor și de a aduce beneficii fermierilor din întreaga lume, avansând și mai mult AI ca tehnologie indispensabilă pentru agricultură.

Vom continua să folosim IA tradițională pentru a dezvolta produse mai bune și ne angajăm, de asemenea, să valorificăm noua tehnologie GenAI într-un mod atent, care să sporească și să sprijine experții cunoscători din întreaga industrie, aducând valoare agricultorilor și celor care îi deservesc”, a declarat Amanda McClerren, CIO și șef al departamentului de transformare digitală și tehnologie informațională al diviziei Crop Science de la Bayer.

Dezvoltat în colaborare cu Microsoft, în calitate de partener tehnologic principal, și cu Ernst & Young (EY), în calitate de partener din industrie, Bayer explorează modalități de integrare a sistemului GenAI expert în ofertele sale digitale, iar compania anticipează oportunități largi de colaborare cu alte oferte și parteneri din domeniul agricol.

Conceput ca o capabilitate globală, instrumentul va aduce în viitor beneficii pentru milioane de mici fermieri, democratizând accesul la sfaturi agronomice și informații despre produse esențiale pentru hrănirea comunităților și îmbunătățirea securității alimentare globale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Inovație în agricultura de precizie în România prin colaborarea dintre Bayer și Titan Machinery

Pentru a maximiza performanța și profitabilitatea în agricultura de...
‹ adv ›

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

Bayer planifică să-și revizuiască politica de dividende pentru a-și reduce datoriile

Bayer AG are în plan să-și revizuiască politica de dividende, astfel încât să distribuie minimul obligatoriu impus de lege...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole