22.1 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProgramul Tomata - Cinci bărbaţi reţinuţi în urma percheziţiilor în dosarul de...

Programul Tomata – Cinci bărbaţi reţinuţi în urma percheziţiilor în dosarul de obţinere ilegală de fonduri

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor de miercuri efectuate în mai multe comune dâmboviţene într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri prin Programul „Tomata”, informează, joi, IPJ Dâmboviţa.

„În urma probatoriului administrat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, faţă de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Astăzi, 7 martie, persoanele cercetate vor fi prezentate magistraţilor pentru dispunerea unor măsuri preventive”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinerea ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu, înşelăciune şi fals intelectual.

Poliţiştii au efectuat, miercuri, nouă percheziţii domiciliare în comunele dâmboviţene Băleni, Bucşani, I.L. Caragiale şi Petreşti.

Cei la care s-au făcut percheziţiile sunt suspectaţi că în perioada 1 ianuarie 2019 – 20 decembrie 2019 ar fi falsificat şi depus documente justificative prin care ar fi atestat în mod nereal operaţiuni juridice de vânzare-cumpărare tomate, cu scopul de a obţine finanţare de la stat. Prejudiciul este estimat la 21.000 de euro.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Tulcea: Numărul agricultorilor beneficiari de programul „Tomata” – în creştere

Numărul producătorilor agricoli din judeţul Tulcea care beneficiază de programul „Tomata”  în acest an este de 36, în creştere...

Olt: Programul Tomata, aproape de finalizare; toate probele analizate au fost conforme

Programul Tomata se apropie de finalizare, cei mai muţi dintre cei 7.073 de producători înscrişi în acest program în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole