17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a publicat lista proiectelor admise pentru liceele agricole

AFIR a publicat lista proiectelor admise pentru liceele agricole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a finalizat prima etapă care va asigura transformarea liceelor agricole în centre de excelentă, publicând Lista iniţială a proiectelor admise/respinse în urma evaluării eligibilităţii solicitanţilor şi a proiectelor pentru apelul de cerere de proiecte prin PNRR „Îmbunătăţirea infrastructurii liceelor cu profil agricol”.

„După o evaluare riguroasă, din cele 76 de proiecte depuse, 62 au fost declarate eligibile, marcând un pas important către modernizarea infrastructurii liceelor agricole.

Însă, 14 proiecte au fost neeligibile, ilustrând necesitatea unei planificări şi a unei pregătiri minuţioase a cererilor de finanţare prin includerea tuturor documentelor solicitate”, menţionează AFIR.

Potrivit sursei citate, AFIR oferă solicitanţilor două zile lucrătoare pentru depunerea contestaţiilor, după primirea de către solicitanţi a grilei anonimizate transmise de Centrele Regionale al AFIR, pentru a asigura transparenţa şi corectitudinea procesului.

„Alocarea financiară generoasă de 43 de milioane de euro, din PNRR, va susţine transformarea liceelor cu profil preponderent agricol în instituţii eficiente care pot asigura formarea unor specialişti adaptaţi rigorilor tehnologiilor moderne.

Fiecare proiect poate beneficia de o finanţare maximă de 650.000 de euro, acoperind 100% din cheltuielile eligibile”, se mai precizează în comunicat.

Lista proiectelor admise și respinse pentru finanțarea liceelor agricole este disponibilă pe pagina de internet www.afir.ro, la secțiunea Rapoarte, accesând link-ul Evaluare – NOUL Portal AFIR – informații PS PAC, depunere Online.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR anunță programele active de finanțare pentru exploatațiile agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, fermierii...
‹ adv ›

AFIR: 30 aprilie, termen limită pentru cererile de finanțare în sectorul pomicol

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, până pe 30 aprilie 2024, pot fi depuse cereri de finanțare...

Unitate modernă de colectare și procesare a cerealelor la Cricău, realizată pe fonduri europene

Cu o viziune inovatoare și sprijinul AFIR, comunitatea din Cricău demonstrează că dezvoltarea sustenabilă nu este doar un vis....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole