10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

HomepageAdvExim Banca Românească lansează Asigurarea verde pentru exportatori

Exim Banca Românească lansează Asigurarea verde pentru exportatori

Exim Banca Românească a lansat Asigurarea verde pentru exportatori cu proiecte care contribuie la reducerea impactului schimbărilor climatice, a anunţat, marţi, banca.

Conform sursei citate, produsul se adresează proiectelor de export pe termen mediu şi lung care contribuie la reducerea impactului schimbărilor climatice în sectoare precum producţia de energie durabilă, proiecte de remediere în uzine de combustibili fosili, eficienţa energetică, proiecte de captare, utilizare şi stocare a carbonului, transportul, distribuţia şi stocarea energiei, hidrogen curat şi amoniac curat, procese de producţie cu emisii reduse, transport cu emisii zero şi emisii reduse etc.

Potrivit băncii, produsul, oferit de Exim Banca Românească în calitate de agenţie de credite la export a României, se adresează companiilor româneşti care derulează astfel de proiecte, direct sau în calitate de subcontractori în cadrul unor tranzacţii internaţionale complexe.

Asigurarea permite recuperarea a până la 85% din pierderile rezultate din contractele de export şi acoperă riscurile comerciale şi politice din ţara de destinaţie a exportului, inclusiv riscuri de forţă majoră determinate de războaie, războaie civile, revoluţii, revolte, tulburări sociale, alte evenimente similare, care au loc în ţara debitorului.

Prin asigurarea verde, exportatorii români vor beneficia de aceleaşi condiţii oferite de agenţiile de credite la export din statele membre Uniunii Europene şi OCDE, în contextul demersurilor actuale ale României de aderare la această organizaţie şi al rolului Exim Banca Românească de punct focal naţional pentru activitatea de susţinere oficială a creditelor la export.

Noua asigurare completează portofoliul de produse oferite în cadrul activităţii de mandat destinate combaterii efectelor schimbărilor climatice, care cuprinde şi o schemă de garantare în condiţii de piaţă prin care se urmăreşte facilitarea accesului la finanţare al companiilor de proiect/Special Purpose Vehicles (SPV) implicate în proiecte de energie regenerabilă (garanţia verde).

Garanţia, care poate acoperi până la 80% din valoarea finanţării, se asociază creditelor acordate de băncile comerciale pentru implementarea proiectelor de investiţii care contribuie la îndeplinirea obiectivelor Pactului verde European, ca strategie de creştere sustenabilă a economiei Europei şi combaterea schimbărilor climatice, în concordanţă cu angajamentele Uniunii Europene, inclusiv a obiectivelor naţionale stabilite in Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, componenta „Energie”(PNRR-E).

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Banca oferă clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii, adaptate nevoilor acestora.

Independent de componentele specifice unei bănci universale, Exim Banca Românească continuă să acţioneze pe segmentul garanţiilor şi asigurărilor de stat, conform mandatului primit din partea statului român.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România &...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole