13.4 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaCotaţiile pentru grâul european au atins noi minime istorice

Cotaţiile pentru grâul european au atins noi minime istorice

Cotaţiile futures la grâu pe bursa Euronext au coborât joi la noi minime istorice, în contextul în care declinul fără oprire al preţurilor la grâul rusesc a intensificat îngrijorările că stocurile mari de grâu european se vor confrunta cu o concurenţă acerbă pe pieţele de export, transmite Reuters.

În cazul contractului la grâu cu livrare în luna mai, cel mai tranzacţionat la bursa Euronext, cotaţiile au coborât joi până la un minim istoric de 204,25 euro pe tonă.

Cotaţiile la grâu cu livrare în luna următoare au coborât şi ele la un minim istoric pentru acest contract de 205 euro pe tonă. De asemenea, cotaţiile futures pentru grâul din nou recoltă cu livrare în luna decembrie au coborât şi ele un nou minim istoric pentru acest contract la 218 euro pe tonă.

„Preţurile pentru grâul rusesc nu încetează să scadă. Preţurile la grâul folosit ca nutreţ scad şi ele în mod dramativ pentru că există o concurenţă acerbă din partea orzului şi porumbului”, a spus un dealer.

Traderii au precizat că un important analist rus a evaluat joi preţul pentru grâul rusesc cu livrare imediată la 218 dolari pe tonă FOB, sub pragul psihologic de 220 de dolari pe tonă.

„Asta ar însemna o scădere cuprinsă între 7 şi 10 dolari faţă de sfârşitul săptămânii trecute”, a declarat un trader german.

„Preţuri mai mici sunt oferite din Rusia aproape în fiecare zi, în pofida pragului de preţ la export impus de autorităţile ruse”, a adăugat traderul.

Competiţia venită din partea grupului rusesc şi ucrainean afectează preţurile pentru grâul vest european, în condiţiile în care exportatorii vânează cererea limitată pe termen scurt.

La bursa de cereale de la Chicago, cotaţiile la grâu au scăzut joi cu peste 1%, în contextul în care aprecierea dolarului s-a adăugat presiunilor venite de pe partea preţurilor scăzute pe pieţele internaţionale de export.

Participanţii de pe piaţa de cereale aşteaptă publicarea ultimului raport lunar al Departamentului american al Agriculturii (USDA) pentru noi indicii cu privire la direcţia în care se îndreaptă oferea şi cererea. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

DunhamTrimmer: Valoarea globală a îngrășămintelor cu valoare adăugată, estimată la 19,3 miliarde USD în 2022

Vatren Jurin, directorul tehnic al DunhamTrimmer, a împărtășit perspective...
‹ adv ›

Sinteză: Acordul UE privind importurile de produse agricole ucrainene, o abordare echilibrată de sprijin şi protecţie

Un acord cu privire la importurile de produse agricole ucrainene a fost convenit în cursul lunii martie între ambasadorii...

Raport: Balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un record în 2023

Comisia Europeană a anunţat vineri că balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un surplus record în 2023, graţie persistenţei...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole