31.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUrsula von der Leyen promite că UE va reduce povara administrativă a...

Ursula von der Leyen promite că UE va reduce povara administrativă a procedurilor politicii agricole comune

Comisia Europeană va pregăti o propunere pentru „a reduce povara administrativă” care apasă asupra agricultorilor, a anunţat joi preşedinta executivului UE, Ursula von der Leyen, pentru a încerca să răspundă furiei din sector, transmite AFP.

„Vom lucra împreună cu preşedinţia belgiană (a Consiliului UE – n.red.) la o propunere pe care o vom prezenta pentru a reduce povara administrativă” a procedurilor Politicii Agricole Comune (PAC), a declarat şefa Comisiei după summitul UE desfăşurat la Bruxelles.

Ea a promis că propunerea va fi „gata la timp” pentru viitoarea reuniune a miniştrilor agriculturii ai statelor membre, prevăzută la 26 februarie la Bruxelles.

„Trebuie să apărăm interesele legitime ale agricultorilor, mai ales în negocierile noastre comerciale, garantând condiţii de concurenţă echitabile în ce priveşte normele”, a mai afirmat Ursula von der Leyen.

Acordul comercial aflat în discuţie cu ţările sud-americane din MERCOSUR este o sperietoare pentru sectorul agricol european, chiar dacă Bruxellesul a recunoscut la începutul săptămânii că, în acest stadiu, „nu sunt întrunite condiţiile” pentru semnarea lui.

În marja summitului UE, von der Leyen a avut o întâlnire joi după-amiază cu reprezentanţi ai Copa-Cogeca, organizaţie a sindicatelor agricole majoritare în UE, a anunţat aceasta pe reţeaua X (ex-Twitter).

La întâlnire au luat parte şi şefii guvernelor belgian şi olandez, precum şi delegaţi ai unor organizaţii agricole belgiene.

„UE trebuie să aducă răspunsuri concrete şi pragmatice, departe de ideologie şi de dogmatism”, insistă organizaţia, care, într-o scrisoare trimisă miercuri Comisiei, avertiza că „poverile economice şi birocraţia îi sufocă pe agricultori”.

Anunţul de joi al Comisiei survine în timp ce mii de manifestanţi veniţi din mai multe ţări şi în jur de 1.200 de tractoare au invadat joi străzile din Bruxelles, ca ecou al furiei din sectorul agricol european.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru 12 judeţe, până duminică dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, o...
‹ adv ›

Instalarea tinerilor fermieri: MADR prezintă clarificări privind sprijinul pentru beneficiari

Având în vedere informațiile eronate transmise în spațiul public de către mai multe publicații, MADR face următoarele precizări. Ministerul Agriculturii...

Noi restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 7,5 tone, din cauza caniculei

Noi restricţii de tonaj vor fi instituite sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10:00 -20:00, pe sectoarele de autostrăzi,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole