10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleKelemen Hunor, despre protestele agricultorilor şi transportatorilor: Cred că Guvernul putea gestiona...

Kelemen Hunor, despre protestele agricultorilor şi transportatorilor: Cred că Guvernul putea gestiona mult mai bine

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, referindu-se la protestele agricultorilor şi transportatorilor, că Guvernul putea gestiona situaţia mult mai bine.

Liderul UDMR a calificat drept o „greşeală uriaşă” adoptarea în decembrie a aproape 400 de modificări la Codul fiscal şi s-a referit şi la faptul că realitatea arată că sunt cereale din Ucraina care au rămas în ţară, nu doar au fost tranzitate.

„A fost o greşeală uriaşă să vii în decembrie cu aproape 400 de modificări la Codul fiscal. După aceea, este o greşeală permanentă când apare ceva, dai vina pe alţii, cum a făcut ministrul de finanţe, spunând „dacă nu facem aşa cum e, nu vin banii de la Uniunea Europeană”, ceea ce nu este adevărat.

Deci, astfel de chestiuni deja sunt cunoscute şi oamenii se enervează şi mai tare. Trebuia să laşi măcar şase luni de zile pentru mediul de afaceri, indiferent că e vorba de transportatori sau altcineva.

Plus, trebuia să discuţi cu ei din timp, fiindcă vrei, nu vrei, realitatea arată că cerealele care au intrat în România şi nu au mers mai departe, din 33 de milioane tone sau cât au trecut prin România, parte au rămas în ţară”, a spus Kelemen Hunor la Europa FM.

Liderul UDMR a adăugat că trebuia găsită o soluţie pentru a ajuta fermierii.

„Eu vorbesc cu fermierii şi ei spun că stau cu marfa nevândută. Preţul este foarte, foarte mic. Din acest punct de vedere, supărarea era previzibilă, fiindcă am avut un moment şi anul trecut şi se ştia după septembrie, după ce acordul a expirat şi lucrurile au mers în această direcţie, că dacă nu găsim o soluţie pentru a ajuta fermierii, avem o problemă.

Noi am propus să-i ajutăm pe ucraineni şi am făcut bine. Trebuie să ajutăm în continuare, dar nu am propus şi totodată să distrugem agricultura şi acea industrie foarte, foarte subţire ce a început să se întărească.

Trebuie să ţii şi de priorităţile economiei tale şi priorităţile agriculturii, priorităţile industriei tale. Din acest punct de vedere eu cred că guvernul putea gestiona mult mai bine, din septembrie, tot ce înseamnă agricultură”, a afirmat Kelemen Hunor.

Acesta a mai spus că transportatorii simt dubla măsură cu Schengen.

„România demult ar fi trebuit să intre în Schengen şi ei (transportatorii, n.r.) n-au văzut că, cu mici excepţii, clasa politică ar lupta pentru acest drept absolut legitim. Nu suntem în Schengen cu frontierele terestre şi asta ne va crea probleme în continuare”, a precizat Kelemen Hunor. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul alocă 600 mln de lei pentru sprijinirea fermierilor

Guvernul va aproba joi alocări de aproape 600 de...
‹ adv ›

MADR a aprobat cuantumurile unitare ale plăților directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023

Ministrul Florin Barbu a semnat, în data de 22 februarie 2024, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăților directe...

Slovacia menţine restricţiile asupra importurilor agricole ucrainene, în pofida deciziei UE de prelungire a liberalizării acestora

Slovacia va menţine interdicţia asupra importului unor produse agroalimentare ucrainene care afectează afacerile fermierilor slovaci, a anunţat joi premierul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole