16 C
București
vineri, 17 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii vine cu clarificări la noul permis de conducere - Tr1

Ministrul Agriculturii vine cu clarificări la noul permis de conducere – Tr1

Viteza maximă de deplasare pe drumurile publice pentru noua categorie de permis de conducere – Tr1 este de 40 km/h, iar în această categorie nu se ţine cont de masa totală maximă autorizată sau de tonaj, a anunţat, luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

„Recent, a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care vine să aducă îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte conducerea tractoarelor agricole şi forestiere.

S-a introdus o categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1. Este foarte important de clarificat faptul că principala caracteristică a acestei categorii este limita vitezei de deplasare, şi anume 40 km/h pe drumurile publice. Mai mult, subliniem clar că în această categorie nu se ţine cont de masa totală maximă autorizată sau tonaj”, a transmis Barbu.

Potrivit sursei citate, noul permis este compatibil cu Permisul de Categoria B.

„Dacă deţineţi deja un permis de categoria B, puteţi conduce nu doar autoturisme şi autoutilitare, ci şi tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1.

Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 şi una sau două remorci, cu condiţia să respectaţi limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice”, precizează ministrul.

De asemenea, cu permisul de categoria Tr1 pot fi conduse tractoare agricole sau forestiere care se deplasează cu o viteză maximă de până la 40 km/h pe drumurile publice, iar Categoria Tr1 din permisul de conducere acoperă şi ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 şi una sau două remorci.

Aceasta este o regulă valabilă indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule.

„Această categorie Tr1 vine în întâmpinarea nevoilor voastre, facilitând conducerea tractoarelor agricole sau forestiere specifice activităţilor agricole, fără a vă impune criterii legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj”, a mai explicat Florin Barbu.

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, în data de 18 ianuarie, echivalarea permisului categoria B cu permisul TR1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: E o practică comercială neloială – produse româneşti au adaos mare, produsele din import au adaos mic

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele...

Proiect: Operatorii din sectorul agroalimentar vor avea obligaţia de a întreprinde măsuri de prevenire a risipei alimentare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat, miercuri, în transparenţă decizională, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole