10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleConstantin Oloer, tânăr fermier: Continui povestea fermei noastre, cu câteva generații în...

Constantin Oloer, tânăr fermier: Continui povestea fermei noastre, cu câteva generații în spate

Semn că tradiția păstoritului este una ce se simte și se transmite din generație în generație, Constantin Oloer, un tânăr de 23 ani din Bosanci, județul Suceava, coordonează stână familiei, cu o maturitate și inteligență ce nu au cum să nu te cucerească, împreună cu părinții și cei trei frați.

Suceveanul este absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași, specializarea Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industrie alimentară, și a decis să ducă mai departe încă o generație cu obiceiuri și rețete păstrate de la străbunici.

Acesta gestionează o fermă zootehnică cu un efectiv de 300 de oi din rasa Țurcană și susține că e un fermier de generație nouă.

„Ferma pe care o susținem este una zootehnică, de ovine rasa Țurcană, un efectiv de 300 oi și o suprafață de 15 ha de pășune, susținută de o micro fermă vegetală cu culturi de lucernă, trifoi, porumb, grâu și cartof, bazată pe asolament.

Povestea fermei noastre are o mică istorie, cu câteva generații în spate, fermă lăsată din tată în fiu cu obiceiuri și rețete păstrate de la străbunici. Am început să dezvoltăm ferma de la zero și înaintăm cu pași micuți. Nu am accesat fonduri europene, dar urmăresc pe viitor.

Privind tehnologizarea fermei, am investit în principalele nevoi ale acesteia: o fântână, o stână, un adăpost pentru oi, un fânar pentru baloți, dar și panouri solare pentru păstrarea brânzei la rece. Lipsa forței de muncă și a tehnologizării în acest domeniu își pun amprenta în creșterea efortului celor care susțin ferma”, specifică Constantin Oloer, absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Daniel Gheorghe Fântână, fermier la 18 ani: Continui tradiția oieritului din tată-n fiu

La numai 18 ani, Daniel Gheorghe Fântână din județul Timiș are o istorie inspirațională despre cum pasiunea sa pentru...

Constantin Petronel, tânăr fermier: Agricultura este o afacere de viitor, care nu ar trebui să aibă vreodată sfârșit

La Focuri, o comună care se află la aproximativ 40 de kilometri de Iași, un mare fermier împătimit a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole