18.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleConstantin Oloer, tânăr fermier: Continui povestea fermei noastre, cu câteva generații în...

Constantin Oloer, tânăr fermier: Continui povestea fermei noastre, cu câteva generații în spate

Semn că tradiția păstoritului este una ce se simte și se transmite din generație în generație, Constantin Oloer, un tânăr de 23 ani din Bosanci, județul Suceava, coordonează stână familiei, cu o maturitate și inteligență ce nu au cum să nu te cucerească, împreună cu părinții și cei trei frați.

Suceveanul este absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași, specializarea Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industrie alimentară, și a decis să ducă mai departe încă o generație cu obiceiuri și rețete păstrate de la străbunici.

Acesta gestionează o fermă zootehnică cu un efectiv de 300 de oi din rasa Țurcană și susține că e un fermier de generație nouă.

„Ferma pe care o susținem este una zootehnică, de ovine rasa Țurcană, un efectiv de 300 oi și o suprafață de 15 ha de pășune, susținută de o micro fermă vegetală cu culturi de lucernă, trifoi, porumb, grâu și cartof, bazată pe asolament.

Povestea fermei noastre are o mică istorie, cu câteva generații în spate, fermă lăsată din tată în fiu cu obiceiuri și rețete păstrate de la străbunici. Am început să dezvoltăm ferma de la zero și înaintăm cu pași micuți. Nu am accesat fonduri europene, dar urmăresc pe viitor.

Privind tehnologizarea fermei, am investit în principalele nevoi ale acesteia: o fântână, o stână, un adăpost pentru oi, un fânar pentru baloți, dar și panouri solare pentru păstrarea brânzei la rece. Lipsa forței de muncă și a tehnologizării în acest domeniu își pun amprenta în creșterea efortului celor care susțin ferma”, specifică Constantin Oloer, absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pericle Mihai Sălceanu, tânăr fermier: Lipsa forței de muncă ne impune tehnologizarea

Pericle Mihai Sălceanu din localitatea Leoști, comuna Pădureni, județul...
‹ adv ›

Studenta Badoș Alexandra, desemnată Cel Mai Bun Viticultor din România – 2024

Consultantul Paul Huieț și studenta USAMV București Bardoș Alexandra sunt marii câștigători ai celei de-a doua ediții a concursului...

Daniel Theodor Cioată, horticultor: O fitofarmacie modernă va contribui la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii

Daniel Theodor Cioată, un tânăr de 22 de ani, din Silistea-Todirești, județul Vaslui, proaspăt absolvent al Faculății de Horticultură...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole