15.2 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCompania elvețiană Harvest Commodities anunță că va construi un terminal de cereale în...

Compania elvețiană Harvest Commodities anunță că va construi un terminal de cereale în portul Izmail

Un investitor elvețian a anunțat că va construi un terminal de cereale într-un port ucrainean de pe Dunăre, măsură menită să impulsioneze exporturile, notează puterea.ro.

Este vorba de compania elvețiană Harvest Commodities, care alocă sume importante pentru construirea propriilor depozite de cereale în Portul Izmail. Elvețienii își pun astfel la punct o infrastructură modernă vitală pentru a sprijini creșterea exporturilor de cereale din acest port de la Dunăre.

„Investițiile noastre în infrastructura și logistica locală nu numai că creează locuri de muncă și aduc valută străină în regiune, dar asigură și că grânele din Ucraina vor continua să joace un rol important în furnizarea de alimente consumatorilor din țările lumii a treia, inclusiv din Africa”, a declarat Nils Troost, reprezentantul companiei elvețiene.

Elvețienii s-au aflat printre primele firme externe care au colaborat cu ucrainenii după invazia rusească.

Astfel, două nave Harvest Commodities – M/V Riva Wind și M/V Arizona s-au numărat printre primele care au părăsit cu succes portul Odesa, ca parte a Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră, demarată în august 2023. Cele două nave au livrat 110.000 de tone de cereale pe piețele mondiale.

În total, din 2021, compania elvețiană a exportat peste 350.000 de tone de cereale ucrainene în Turcia, Egipt, China, Italia, Georgia și Croația.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole