19.7 C
București
joi, 25 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus...

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu, a anunţat joi ministrul Economiei, Yulia Svyrydenko, transmite Reuters.

În decembrie, exporturile pe cale maritimă au crescut cu 30,7%, comparativ cu luna precedentă, a informat oficialul ucrainean într-o postare pe platforma LinkedIn.

„În total, pe ansamblul anului trecut au fost aproape un milion de tone de bunuri exportate pe cale maritimă”, a adăugat Svyrydenko.

Exporturile pe cale rutieră, afectate de blocarea punctelor de trecere a frontierei, au scăzut cu 18,3% în decembrie, comparativ cu luna precedentă, dar în 2023, comparativ cu 2022, declinul a fost de doar 0,7%, a anunţat joi ministrul Economiei.

‹ adv ›

Transportatorii rutieri polonezi, care denunţă „concurenţa neloială” a colegilor lor ucraineni, blochează în continuare mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de la începutul lui noiembrie.

Transportatorii rutieri polonezi cer ca Uniunea Europeană să reintroducă unui sistem care obligă companiile ucrainene să obţină o licenţă pentru a putea opera în blocul comunitar. Acelaşi sistem s-ar aplica şi pentru transportatorii rutieri europeni care doresc să intre în Ucraina.

În total, Ucraina a exportat anul trecut 99,8 milioane de tone de bunuri, cu 112.000 tone mai mult decât în 2022, a adăugat Svyrydenko. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ucraina anunţă sechestrarea unei nave acuzate că transporta cereale din peninsula Crimeea ocupată

Autorităţile ucrainene au anunţat joi sechestrarea unei nave cargo,...
‹ adv ›

Reuters: Exportul de cereale ucrainene prin Portul Constanța a scăzut cu 44% 

Exportul de cereale, din ianuarie până în mai, prin portul românesc Constanța a scăzut cu 44%, până la 3,5...

Măsurile UE de sprijin comercial pentru Ucraina au intrat astăzi în vigoare

Suspendarea taxelor la import şi a contingentelor pentru exporturile ucrainene către Uniunea Europeană a fost prelungită cu încă un...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole