29.2 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus...

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu, a anunţat joi ministrul Economiei, Yulia Svyrydenko, transmite Reuters.

În decembrie, exporturile pe cale maritimă au crescut cu 30,7%, comparativ cu luna precedentă, a informat oficialul ucrainean într-o postare pe platforma LinkedIn.

„În total, pe ansamblul anului trecut au fost aproape un milion de tone de bunuri exportate pe cale maritimă”, a adăugat Svyrydenko.

Exporturile pe cale rutieră, afectate de blocarea punctelor de trecere a frontierei, au scăzut cu 18,3% în decembrie, comparativ cu luna precedentă, dar în 2023, comparativ cu 2022, declinul a fost de doar 0,7%, a anunţat joi ministrul Economiei.

Transportatorii rutieri polonezi, care denunţă „concurenţa neloială” a colegilor lor ucraineni, blochează în continuare mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de la începutul lui noiembrie.

Transportatorii rutieri polonezi cer ca Uniunea Europeană să reintroducă unui sistem care obligă companiile ucrainene să obţină o licenţă pentru a putea opera în blocul comunitar. Acelaşi sistem s-ar aplica şi pentru transportatorii rutieri europeni care doresc să intre în Ucraina.

În total, Ucraina a exportat anul trecut 99,8 milioane de tone de bunuri, cu 112.000 tone mai mult decât în 2022, a adăugat Svyrydenko. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...

Ucraina a exportat zece milioane de tone de mărfuri de la crearea coridorului prin Marea Neagră

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a anunţat marţi că ţara sa a exportat zece milioane de tone de produse către...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole