19.6 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri Agricole„Târg de Crăciun” în curtea Ministerului Agriculturii, în perioada 19 - 22...

„Târg de Crăciun” în curtea Ministerului Agriculturii, în perioada 19 – 22 decembrie 2023

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează „Târgul de Crăciun”, în perioada 19-22 decembrie 2023, în curtea instituţiei, cu sprijinul Asociaţiei Produs de Cluj şi cu participarea membrilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România (FNPPTR).

„În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR îşi va deschide porţile pentru a găzdui o expoziţie cu vânzare de produse agroalimentare româneşti. Acest eveniment constituie un bun prilej de a face cunoscute tradiţiile şi obiceiurile culinare naţionale, de a promova valorile populare româneşti autentice, transmise din generaţie în generaţie. Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând româneşte de la aceşti oameni harnici şi muncitori care ştiu să ducă mai departe datinile prin realizarea de produse cu gust, ca odinioară”, a declarat Florin-Ionuţ Barbu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Expozanţii vor oferi consumatorilor o gamă variată de produse tradiţionale din toate regiunile ţării şi bucate specifice Crăciunului, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-şi procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu şi Plăcinta dobrogeană, dar ţi. De asemenea, se vor putea regăsi produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum legume, dar şi diferite sortimente de miere şi produse ale stupului.

Producătorii din arealul zonei montane vor aduce diverse preparate din păstrăv, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume şi fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse legume şi fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece şi diverse produse obţinute din lavandă. Pentru cei aflaţi în căutare de cadouri, meşterii populari vin în întâmpinarea lor cu o gamă largă de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi.

Târgul de Crăciun din curtea MADR va fi deschis din 19 până pe 21 decembrie 2023 între orele 9:00-19:00, iar în ultima zi, 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 14:00. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom...
‹ adv ›

Un nou târg de produse tradiţionale româneşti în sectorul 4 al Capitalei, în perioada 15 -17 martie 2024

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15-17 martie 2024, Târgul „Poftim din România - Vatra Satului...

Poftim din România. Mărţişor de Bucureşti: Gusturi şi Meşteşuguri Româneşti, târg organizat de MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în partneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole