30.2 C
București
marți, 1 iulie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageArticoleDenis-Marian Țocu, tânăr fermier: Continui afacerea părinților în satul natal. Vreau să-mi...

Denis-Marian Țocu, tânăr fermier: Continui afacerea părinților în satul natal. Vreau să-mi construiesc viitorul acasă

Vârsta nu este un impediment pentru oamenii hotărâţi să-şi construiească succesul în viaţă. Este cazul lui Denis-Marian Țocu, un tânăr de 20 de ani din comuna Ion Creangă, județul Neamț.

Acesta este student al Facultății de Agricultură USV Iași, specializarea Montanologie și a început un business axat pe cultura legumelor atât în spațiu protejat, cât și în câmp, pe o suprafață de 7 ha.

‹ adv ›

Denis, ca şi mulţi alţi tineri, este o persoană ambiţioasă care şi-a dorit să fie doar el stăpân pe propriul destin.

A continuat business-ul părinților săi în satul natal, iar pe parcurs analizând minuţios toate aspectele acestei activităţi, economice şi tehnologice, tânărul antreprenor ne spune că, pentru a fi profitabilă, o astfel de afacere trebuie susținută cu cca. 30.000 de euro. Așa poți produce suficiente legume și apoi amortiza investiția în minimum 2-3 ani.

„Pe perioada iernii, în spațiile protejate cultivăm cu predominanță salată verde, ceapă, spanac și ridichi. Fiind culturi ce nu necesită foarte multă muncă comparativ cu cele cultivate vara, pot spune că lucrările pe care le facem acestor culturi sunt puține, printre care amintesc udatul pe care îl facem în funcție de temperatura de afară.
Alte activități ar fi cele fitosanitare de aplicare a produselor pentru combaterea bolilor, dăunătorilor și pentru stimularea culturii”, specifică Denis-Marian Țocu, student al Facultății de Agricultură USV Iași.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Adrian Ciulei, tânărul care face agricultură de precizie pe 2000 ha

Adrian Ciulei, 26 de ani, este inginer agronom la...
‹ adv ›

400 de soiuri de grâu, testate de cercetătorii din Iași

400 de soiuri de grâu sunt testate în ferma Universității de Științele Vieții din Iași. Specialiștii vor să afle...

USV Iași duce inovația alimentară la Ecotrophelia cu o băutură fermentată eco

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va fi reprezentată la competiția națională Ecotrophelia...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole