8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

HomepageAdvROCA Agri RDF: Instrumentul de finanțare pentru sectorul agricol a primit avizul...

ROCA Agri RDF: Instrumentul de finanțare pentru sectorul agricol a primit avizul BNR

AGRO IFN SA, instrumentul de finanțare pentru sectorul agricol lansat de ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură din cadrul ROCA Investments, a primit avizul Băncii Naționale a României (BNR). În primele două săptămâni de când a devenit operațional, AGRO IFN SA a oferit deja primele sale împrumuturi pentru susținerea afacerilor din sectorul agricol românesc.

„Agricultura este un domeniu esențial pentru economia României, de aceea, prin diversificarea surselor de finanțare a sectorului agricol, ne propunem să creăm impact pozitiv și să contribuim la prosperitatea comunităților agricole din România”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

„Dorim să susținem dezvoltarea agriculturii românești și un pas important în acest sens este faptul că AGRO IFN SA a devenit operațional, prin primirea autorizării din partea BNR. Misiunea noastră este aliniată misiunii holdingului ROCA Agri RDF, de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol românesc, prin extinderea parteneriatelor de încredere existente. Astfel, oferim soluții de finanțare adaptate nevoilor afacerilor locale mici și mijlocii din domeniul agricol, respectiv credite pe termen scurt pentru finanțarea producției agricole, cu aprobare rapidă, precum și un grafic de rambursare flexibil, adaptat caracterului sezonier al activității fermierilor”, a declarat Aurora Petre, Director General AGRO IFN SA.

Înființat ca parte din ROCA Agri RDF, AGRO IFN SA are avantajul de a beneficia încă de la începutul activității de rețeaua de distribuție existentă, care acoperă cea mai mare parte a țării, contribuind astfel la obiectivul holdingului de a oferi cliențior servicii complete și la îndemână. 

Prezent pe piața românească din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a încheiat anul 2022 cu afaceri de peste 156 milioane de euro, dublându-și suprafața agricolă exploatată, până la 4.000 de hectare.

Prin intermediul companiilor pe care le deține și care sunt în continuă expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim, Supliment, la care se adaugă și AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piața producției și distribuției de inputuri, precum și a comerțului cu cereale. 

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, în calitate de acționar majoritar, și Florin Deznan, fondator RDF SA. 

ROCA Investments investește, în calitate de acționar majoritar, în companiile antreprenoriale de dimensiune medie și urmărește transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

ROCA Agri RDF
ROCA Agri RDF
ROCA Agri RDF este holdingul de agricultură lansat de ROCA Investments, ca urmare a parteneriatului cu RDF SA.

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România &...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole