20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSibiu: Focar de pestă porcină africană în Presaca; vor fi ucişi 11...

Sibiu: Focar de pestă porcină africană în Presaca; vor fi ucişi 11 porci

Prefectura Sibiu a anunţat, miercuri, că vor fi ucişi 11 porci într-o gospodărie din localitatea Presaca, unde a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană din judeţ, din acest an.

„Ca urmare a confirmării unui focar de Pestă Porcină Africană într-o gospodărie din localitatea Presaca comuna Păuca, astăzi, 6 decembrie 2023 a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. S-a decis uciderea suinelor existente în exploataţie la momentul acesta, în număr de 11 capete porc gras, prin metoda „ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare”, acţiune care se va efectua în cursul zilei de 06.12.2023, în vederea limitării răspândirii bolii. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii se va realiza prin ecarisare alternativă, îngropare în situ, pe raza localităţii Presaca, acţiune urmată de dezinfecţii repetate, realizate de către reprezentanţii DSVSA Sibiu. Precizăm că este primul focar de PPA, declarat pe raza judeţului Sibiu în acest an”, transmite Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, medicul veterinar a observat în 29 noiembrie, primele semne ale bolii la trei porci din cei 19 din exploataţia din Presaca. Animalele au fost tratate cu antibiotice şi antiinflamatoare. În 30 noiembrie au murit primii 3 porci bolnavi, de la care s-au recoltat probe. În următoarele zile au mai murit alţi 5 bolnavi de pestă porcină africană.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Academia de Științe Agricole și Silvice, despre pesta porcină: Situația României, unică în UE

Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe lonescu -...
‹ adv ›

Focar de pesta porcină africană într-o exploatație comercială din localitatea Golești; 20.000 de porci eutanasiați

În data de 23.01.2024, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane într-o exploatație comercială din localitatea Golești, județul Vrancea,...

Sibiu: Al doilea focar de pestă porcină africană, în Presaca; vor fi ucişi 34 de porci

Prefectura a anunţat că a fost confirmat cel de-al doilea focar de pestă porcină africană, în localitatea Presaca, unde...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole