16.1 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePPE cere o alocare mai echitabilă a fondurilor europene pentru agricultură între...

PPE cere o alocare mai echitabilă a fondurilor europene pentru agricultură între statele UE

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan și vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru buget și politicile agricole spune că grupul cere o alocare mai echitabilă a fondurilor europene pentru agricultură între statele UE.

„Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a adoptat astăzi moțiunea redactată sub coordonarea mea privind obiectivele noastre pentru agricultura europeană. În documentul adoptat, solicităm, în primul rând, un buget mai mare pentru Politica Agricolă Comună (PAC) a Uniunii Europene. Vrem ca fermierii europeni să aibă venituri decente pentru a putea produce în continuare, ca și până acum, alimente la calitate ridicată și la prețuri avantajoase pentru toată lumea. Vrem să creștem investițiile în mediul rural, astfel încât oamenii să se bucure de același nivel de trai la sate ca la orașe”, a transmis Mureșan.

El a adăugat că PPE vrea creșterea sprijinului european pentru tinerii fermieri pentru ca aceștia să își dorească să continue să facă agricultură și să poată să-și dezvolte fermele.

„Pentru toate acestea, avem nevoie de un buget mai puternic al Politicii Agricole Comune. În același timp, insistăm pentru o distribuție echitabilă a fondurilor din PAC atât între țările membre, cât și între fermierii din același stat membru. Fermierii europeni au toți aceleași drepturi, iar acest lucru trebuie să se vadă și prin modul în care distribuim banii europeni. În moțiunea adoptată astăzi, mai susținem creșterea investițiilor în cercetarea și inovarea din agricultură pentru ca producția agricolă să fie mai sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul”, a mai explicat eurodeputatul.

Nu în ultimul rând, PPE spune că susține un comerț internațional liber, dar bazat pe reguli.

„De aceea, spunem clar: produsele agricole importate în Uniunea Europeană trebuie să îndeplinească standarde de mediu, sanitare, fitosanitare, de bunăstare a animalelor și sociale echivalente cu cele așteptate de la propriii noștri producători agricoli. Agricultura va reprezenta unul dintre punctele principale ale strategiei Grupului PPE și a Partidului Național Liberal pentru alegerile europene din 2024, pornind de la moțiunea adoptată astăzi”, a conchis acesta.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Studenți ai USV Iași vor participa la AGRONOMIADA 2024

Între 23 și 26 mai, studenți ai Universității de...
‹ adv ›

Ciolacu a anunțat că se reiau exporturile și tranzitul cu carne și animale vii în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, de la Ankara, că se reiau exporturilor și tranzitului cu carne și animale...

INHGA: Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor, în orele următoare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, ce...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole