16.9 C
București
joi, 2 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleLiviu Chirica și Vlad Butescu, despre cum e să lucrezi la Beciul...

Liviu Chirica și Vlad Butescu, despre cum e să lucrezi la Beciul Domnesc – cramă inclusă în patrimoniul cultural al României

Liviu Chirica și Vlad Butescu, absolvenți ai Facultății de Horticultură USV Iași, în prezent masteranzi în cadrul Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, sunt oenologi la crama de la Huși a companiei Beciul Domnesc.

Cei doi tineri sunt exemple prin care compania vrea să arate că susține și valorifică potențialul fiecărui angajat prin implementarea unor metode diverse de învățare. Strategia de training a companiei se bazează foarte mult pe identificarea nevoilor individuale de dezvoltare.

Așadar, vă prezentăm cum au început ei să lucreze la Beciul Domnesc și cum au evoluat.

Liviu Chirica este unul dintre tinerii specializați prin intermediul companiei, în prezent fiind șef de cramă la Huși.

„În urmă cu 9 ani, am început activitatea aici ca zilier pentru a-mi câștiga traiul zilnic. Am fost remarcat și întrebat dacă vreau să rămân în companie ca și angajat permanent. Am acceptat provocarea și am beneficiat de suport în începerea studiilor superioare. Apoi, treptat, după absolvire, am ajuns inginer de producție, iar în prezent sunt Șef de Cramă la Huși.

Partea care îmi place cel mai mult este perioada de campanie. Având diferite soiuri, am făcut vinificație atât pentru soiurile aromate, cât și pentru cele albe și rose. Crama de la Huși este modernă și ne ajută să obținem vinuri foarte bune”, punctează Liviu Chirica, masterand în cadrul Facultății de Horticultură USV Iași.

Vlad Butescu este un alt absolvent al Facultății de Horticultură USV Iași, în prezent masterand în Protecția plantelor, care a fost și el la rândul lui ajutat de companie.

„La Beciul Domnesc am început în anul 2014 ca tehnician fermă, timp de șase ani de zile, imediat după absolvirea Facultății am fost avansat ca inginer viticol, apoi după doi ani de zile m-am mutat la cramă, unde și în ziua de astăzi încerc să învăț cât mai multe, să mă specializez”, adaugă Vlad Butescu.

Beciul Domnesc este compania care, în cei peste 70 de ani de experienţă, a dezvoltat şi cizelat permanent un portofoliu diversificat în care se regăsesc următoarele categorii de produse: vin, vinars, băuturi spirtoase şi oţet.

Înfiinţată în anul 1949, Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.

Compania exploatează astăzi peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii: Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100 000 sticle de vin.

Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden...
‹ adv ›

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole