12 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

HomepageAdvProCredit Bank finanţează cu 3,4 mil euro construcţia a două parcuri fotovoltaice...

ProCredit Bank finanţează cu 3,4 mil euro construcţia a două parcuri fotovoltaice în Prahova, cu capacităţi de 5,6 MWp şi 4,3 MWp

ProCredit Bank România acordă o finanţare de 3,4 milioane de euro grupului de companii 3D Steel Design & Construct SRL şi Hansarom Management & Consulting SRL, pentru construcţia a două parcuri fotovoltaice în judeţul Prahova, cu capacităţi de 5,6 MWp şi 4,3 MWp, ambele echipate cu un sistem de stocare a energiei prin baterii de 1 MW, notează zf.ro.

Valoarea totală a celor două proiecte se apropie de 6 milioane de euro, acestea urmând să beneficieze şi de finanţare europeană cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Eficienţa în gestionarea şi utilizarea energiei solare devine crucială pentru o tranziţie energetică de succes către surse regenerabile.

Colaborarea dintre ProCredit Bank şi grupul 3D Steel Design & Construct SRL şi Hansarom Management & Consulting SRL exemplifică un model de finanţare de succes, bazat pe fonduri europene prin PNRR şi sprijinul financiar oferit de bancă”, spune Ştefan Manole, Director General ProCredit Bank România.

Investiţia realizată de 3D Steel Design & Construct SRL în oraşul Poenarii Burchii, constă într-o centrală fotovoltaică cu o capacitate de 5,6 MWp. Aceasta va fi montată pe sol pe o structură fixă şi va include 9 816 panouri fotovoltaice de 580 Wp.

Proiectul din Băneşti, dezvoltat şi deţinut de Hansarom Management & Consulting SRL, constă într-o centrală electrică fotovoltaică la sol cu o capacitate totală de 4,3 MWp.

Ambele proiecte sunt prevăzute cu câte un sistem de stocare a energiei cu baterie de 1 MW, care va funcţiona ca un mecanism de echilibrare şi stabilizare a reţelei pentru centrala fotovoltaică.

ProCredit Bank România este parte a grupului ProCredit, format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri). ProCredit Holding AG, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit.

Pe lângă concentrarea sa operaţională asupra Europei de Sud-Est şi de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud şi în Germania.

Acţiunile companiei sunt tranzacţionate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt.

Acţionarii principali ai ProCredit Holding AG includ investitorii strategici Zeitinger Invest şi ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiţii pentru personalul ProCredit), KfW, societatea olandeză DOEN Participaties BV şi, recent, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cricova – soiuri noi pentru vinuri și spumante selecte și oportunități excelente în turism

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova marchează un moment semnificativ în expansiunea sa, prin inițierea plantării a 51...

Îngrășăminte specializate Dr Green – soluții avansate în fertilizarea culturilor

Dr Green este o companie poloneză modernă, în creștere rapidă, care produce îngrășăminte foliare inovatoare pentru toate culturile agricole.  Dr Green...

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul zilei de astăzi, Dr. Markus Kamieth a devenit noul Preşedinte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole