10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susținere a producției de usturoi,...

Proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susținere a producției de usturoi, 3 mii euro/ha

Un proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susţinere a producţiei de usturoi a fost publicat luni în transparenţă decizională pe site-ul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), a anunţat instituţia.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a postat în transparenţă decizională proiectul de Hotărâre pentru modificarea HG nr 393/2023 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de usturoi”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia în anul 2023”.

Conform sursei citate, proiectul vizează două modificări importante, astfel încât să se asigure plata întregii suprafeţe eligibile plantată cu usturoi în cadrul Programului.

Potrivit actului normativ, beneficiarii vor primi 3.000 euro/hectarul cultivat cu usturoi.

Astfel, se suplimentează resursele financiare necesare achitării obligaţiilor de plată către beneficiarii schemei de ajutor de minimis înscrişi în Program, de la 29,7 milioane lei la 41,2 milioane lei (echivalentul în euro de la 6 milioane euro la 8,3 milioane euro).

Totodată, se prelungeşte termenul de plată a sumelor reprezentând ajutoare de minimis către beneficiari, de la 15 decembrie 2023 la 29 decembrie 2023.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR: Plafoane de peste 88 de mln de euro alocate ANT în sectorul vegetal

În ședința Guvernului din data de 16 februarie 2024 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale...

Plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, aprobate de Executiv

Plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru anul de cerere 2023, au fost aprobate vineri de Executiv,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole