18.9 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIncendiu la o fermă din Brăila, aproximativ 190 de animale au...

Incendiu la o fermă din Brăila, aproximativ 190 de animale au ars

Aproximativ 190 de animale au ars într-un incendiu izbucnit, marţi noapte, la o fermă din localitatea Grădiştea, iar un bărbat care ajuta la evacuarea animalelor din grajduri a ajuns la spital cu arsuri de gradul 1 şi 2, informează ISU Brăila.

Marţi, la ora 21:30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila a fost anunţat prin SNUAU 112 de producerea unui incendiu la o fermă de pe raza localităţii Grădiştea.

La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă (ASAS) şi o ambulanţă SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Ianca, o ASAS din cadrul Detaşamentului 1 de pompieri Brăila, o ASAS din cadrul Gărzii de intervenţie Făurei.

În sprijin au intervenit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Grădiştea cu o ASAS, o cisternă şi un utilaj de încărcat frontal, SVSU Şuţeşti cu o ASAS şi SVSU Racoviţa cu un utilaj şi o cisternă.

„În urma recunoaşterii, s-a constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp, fiind surprinse un număr considerabil de animale (bovine, ovine, porcine). S-a acţionat pentru limitarea propagării incendiului şi evacuarea animalelor. Ulterior, s-a constatat că incendiul se manifesta la trei grajduri şi s-a reuşit limitarea propagării şi extinderii incendiului. În încercarea de a evacua animalele, în jurul orelor 22.30, a rezultat şi o victimă, în stare conştientă, care prezenta arsuri de gradul 1 şi 2. Victima (sex masculin, 33 ani) a fost preluată de echipajul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila şi transportată la U.P.U. Brăila”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

Pompierii au acţionat peste 7 ore pentru stingerea focului, incendiu fiind declarat lichidat miercuri, în jurul orei 04:55.

„Au ars două grajduri cu o suprafaţă de aproximativ 800 mp. cu bunurile aferente (aparate de muls, stand de răcire, material lemnos, furaje), circa 40 porcine, 70 ovine şi 80 bovine. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a precizat Ştefan Stoian.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Botoşani: Circa 70 de vaci au murit, după ce ferma în care se aflau a luat foc

Aproximativ 70 de vaci au murit, după ce adăpostul...
‹ adv ›

Constanţa: Sute de oi şi tone de cereale au ars într-un incendiu la un saivan din localitatea Ostrov

Două sute de oi şi zece porci, precum şi tone de cereale şi baloţi de paie au ars într-un...

Botoşani: 30 de tone de furaje au ars într-un incendiu în localitatea Adăşeni

Aproximativ 30 de tone de furaje au fost distruse, luni seară, de un incendiu care a avut loc în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole