18.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleTotaluri Agritechnica 2023: 470.000 de vizitatori din 149 de țări au apreciat...

Totaluri Agritechnica 2023: 470.000 de vizitatori din 149 de țări au apreciat cele mai noi tehnologii la Hanovra

Cea mai importantă expoziție mondială de tehnică și utilaje agricole, Agritechnica – care a avut loc la centrul expozițional din Hanovra, Germania, între 12 și 18 noiembrie 2023 – și-a închis porțile, stabilind un nou record cu 470.000 de vizitatori din 149 de țări.

Un total de 2.812 expozanți din 52 de țări și-au prezentat inovațiile, produsele și serviciile în 24 de pavilioane, ocupând complet centrul expozițional. Agrobiznes a fost partener internațional de promovare al evenimentului, oferind expunere evenimentului pe platformele sale din România, Republica Moldova și Italia.

Organizatorul Agritechnica, DLG (Societatea Agricolă Germană), a ales ca temă centrală „Productivitatea Verde” pentru acest eveniment de anvergură mondială al industriei de mașini agricole.

În cadrul programului tehnic al Agritechnica, aproape 400 de specialiști au participat la peste 300 de evenimente profesionale, abordând subiecte vitale pentru viitor, cum ar fi productivitatea și conservarea resurselor, pe un plan internațional extins.

Concluzii Agritechnica 2023:

Atractivitatea unică a Agritechnica 2023 a adunat în total 470.000 de vizitatori din 149 de țări. Aproximativ două treimi din aceștia au venit din Germania. Dintre vizitatorii internaționali, 84% au fost din Europa, iar 16% din afara Europei, cu o creștere notabilă din America Centrală și de Sud.

Tendința de creștere a participării internaționale s-a confirmat atât în rândul expozanților, cât și al vizitatorilor. Pentru fermierii din Franța și Polonia, momentul culminant a fost Ziua Internațională a Fermierilor, organizată marți, în timpul târgului.

Vizitatorii din aceste țări au beneficiat de acces gratuit și de un program special adaptat, desfășurat în limbile lor native, atrăgând un număr semnificativ de profesioniști francezi și polonezi.

Cu numeroasele sale inovații și concepte premiate, Agritechnica 2023 a jucat un rol crucial ca ghid de piață pentru lansarea de produse noi și soluții recent disponibile. Au fost înregistrate 251 de produse pentru „Premiul Inovației Agritechnica”, iar conceptele vizionare au fost în prim-planul premiului „DLG-Agrifuture Concept Winner 2023”.

Prin intermediul „Trofeului Sisteme & Componente”, industria furnizoare și-a afirmat poziția de catalizator al inovației în sectorul tehnicii agricole.

Programul destinat tinerilor profesioniști din domeniul agricol a atras interesul segmentului de vizitatori mai tineri, cu evenimente precum Ziua Tinerilor Fermieri, organizată joi în timpul târgului, și zona „Campus & Carieră”, unde DLG și partenerii săi au oferit un program extensiv de informații și consultanță pe toate aspectele carierei profesionale.

În contextul în care multe afaceri agricole sunt în proces de transfer către noua generație, tinerii antreprenori aspiră să facă alegeri de investiții optime.

„DLG Spotlight” pe tema „Agricultura Inteligentă” a evidențiat nivelul actual al automatizării și conectivității în agricultură. Exponenții au prezentat soluțiile lor digitale pentru o agricultură mai eficientă și sustenabilă, atrăgând atenția presei de larg interes.

Secțiunea „start-up-uri agrifood” destinată fondatorilor de companii din sectorul agricol și alimentar a reunit antreprenori inovatori din întreaga lume cu investitori, stimulând progresul tehnic.

Prima ediție a „Experienței de Conducere”, pe un circuit de testare amenajat la fața locului, a oferit posibilitatea de a testa tractoare dotate cu sisteme alternative de alimentare.

Lansarea secțiunii „DLG Spotlight” cu tema „Ferma Internă” nu a atras doar atenția multor fermieri interesați de noi direcții în agricultură, inclusiv sisteme alimentare autonome, dar a captat și interesul televiziunilor și mass-mediei.

„Sisteme și Componente” a completat în mod ideal cea mai importantă expoziție mondială de mașini agricole ca punct de atracție tehnic, întâlnire a industriei și platformă B2B pentru industria furnizoare.

Programul de premii „Trofeul Sisteme și Componente – Alegerea Inginerilor” a pus în lumină cele mai recente dezvoltări și inovații în domeniul componentelor pentru mașinării agricole și sectoare conexe.

„În calitate de cea mai importantă expoziție mondială de mașini agricole, Agritechnica 2023 a demonstrat cât de inovatoare este industria. După patru ani, expozanții au avut din nou ocazia să-și prezinte vasta gamă de inovații lumii aici, în Hanovra”, afirmă Timo Zipf, Managerul de Proiect Agritechnica.

„Toți au apreciat posibilitatea de a avea discuții față în față, de a schimba idei și de a rețea, precum și de a stabili noi contacte de afaceri”, adaugă Zipf.

Despre Agritechnica

Expoziția Agritechnica oferă o paletă completă de echipamente și servicii agricole pentru cultivarea culturilor, de la tractoare, soluții pentru pregătirea solului și semănat, la pulverizatoare pentru protecția plantelor și combine, cuprinzând de asemenea sisteme autonome și automatizate, cum ar fi dronele și roboții de câmp.

Evenimentul, organizat de DLG, este considerat o autoritate de prim rang în domeniul tehnologiilor agricole. Domeniile de interes cheie includ Agricultura de Precizie, Sustenabilitate, Protecția Mediului, Automatizare, Sisteme de Alimentare Alternativă și Electrificare.

Următoarea ediție a Agritechnica va avea loc între 9 și 15 noiembrie 2025.

Despre Agrobiznes

Agrobiznes, activând în România, Republica Moldova și Italia, reprezintă un partener de încredere la numeroase evenimente internaționale, asigurând o promovare de calitate în aceste regiuni.

Portofoliul vast de colaborări include evenimente precum Agritechnica, Fruit Attraction, MACFRUT, SIMA, AgraME, Growmach, World Agri-Tech Innovation Summit și multe altele.

Aceste parteneriate susținute subliniază angajamentul Agrobiznes de a contribui la dezvoltarea și promovarea sectorului agricol prin integrarea tehnologiei moderne și soluțiilor durabile.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ziua Fructelor în Republica Moldova – start înregistrare expozanți

Asociația Moldova Fruct din Republica Moldova și Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență...
‹ adv ›

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM)...

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna trecută la Hotelul Radisson Blu din București, a fost o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole