26.3 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSV Iași - prima universitate care a virat bursele studenților după noile...

USV Iași – prima universitate care a virat bursele studenților după noile cuantumuri

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a virat bursele majorate către studenți, ieri, 21 noiembrie 2023, pentru lunile septembrie și octombrie ale anului universitar 2023-2024.

Astfel, USV Iași este prima universitate de stat din România  care a transferat în conturile tinerilor merituoși bursele de performanță pentru studiile de licență, masterat și doctorat cu noile cuantumuri aprobate de Senatul instituției de învățământ superior.  

Cea mai mică bursă alocată studenților USV Iași are valoarea de 900 lei, iar cea mai mare de 1400 lei, bursa de performanță academică I. Bursele de performanță academică II, III și IV au valori de 1200 lei, 1100 lei, respectiv 1000 lei.

Bursele din venituri proprii și cele pentru activități sportive și cultural-artistice au valoarea de 900 lei. Conform Ordinului de Ministru publicat în Monitorul oficial 919 din 12 X 2023, cuantumul bursei doctorale este de 3200 lei pe lună.

„Aproape 40% dintre studenții USV Iași beneficiază de burse în acest semestru, de la bugetul de stat, din venituri proprii și de la companiile partenere. Studenții noștri mai beneficiază, pe lângă bursele alocate din sumele de la bugetul de stat, de o suplimentare pentru performanțe academice deosebite, pentru activități științifice, sportive și culturale”, a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru, Prorector cu activitățile sociale. 

Studenții apreciază alocarea banilor și susțin că este o perioadă oportună pentru primirea burselor ce se bazează pe rezultatele academice.

„Este foarte, foarte bine, ne bucură mult bursele, mai ales că au o valoare mai mare față de anul universitar trecut. Ne ajută mult la acoperirea unei părți importante din cheltuielile pe care le avem noi, studenții în general. Sunt banii pe care îi adun și îi investesc în ce am ocazia, dar ca orice student îmi mai iau și câte un obiect vestimentar, ieșim la restaurant, teatru sau film”, susține Ana Pintilie, studentă în anul III, la Facultatea de Agricultură a USV Iași. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează Ziua Biodiversității Grâului, la Ezăreni

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”...
‹ adv ›

USV Iași a devenit membru al Asociației Europene a Universităților de Științele Vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a participat, ieri, pe 6 iunie 2024 la...

USV Iași în clasamentul universitar Round University Ranking  2024 

Round University Ranking este un clasament al universităților de top din lume. Round University Ranking (RUR) evaluează performanța celor mai...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole