13.8 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProfitul Oil Terminal a scăzut cu 17,4% în primele 9 luni din...

Profitul Oil Terminal a scăzut cu 17,4% în primele 9 luni din 2023

Oil Terminal a înregistrat în primele nouă luni din 2023 un profit net de 23,66 milioane lei, în scădere cu 17,4% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor financiare transmise marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri realizată până la 30 septembrie 2023 a fost de 258,204 milioane lei, în creştere cu 44,213 milioane lei (plus 20,6%) faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

În perioada ianuarie-septembrie 2023, Oil Terminal a obţinut un profit înainte de dobânzi, impozite, deprecieri şi amortizări – EBITDA de 46,475 milioane lei, în creştere cu 1%, şi un profit brut de 27,033 milioane lei în scădere cu 19,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Societatea Oil Terminal este situată în Portul Constanţa şi este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional. Principalele servicii realizate sunt:

  • primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, păcurii, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit;
  • efectuarea de încercări fizico-chimice, pentru produsele derulate; efectuarea de încercări fizico-chimice pentru terţi, în laboratoarele proprii;
  • efectuarea de reparaţii şi întreţineri pentru instalaţiile şi utilajele aflate în dotare.

Compania a fost înscrisă la cota bursei, categoria I, la data de 30 ianuarie 1998, iar acţionarul principal este Statul român, prin Ministerul energiei, cu 87,76% din acţiuni.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza meteo...
‹ adv ›

INS: Circa 70 de mln de tone de mărfuri au fost încărcate/descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime

Mărfurile încărcate şi descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime au totalizat 69,25 milioane tone în anul...

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în peste 20 de ţări în cei 13 ani de certificare europeană a calităţii

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în peste 20 de ţări în cei 13 ani de la obţinerea certificării...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole