9.7 C
București
luni, 26 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii: Plafonarea adaosului comercial şi-a produs efectele

Ministrul Agriculturii: Plafonarea adaosului comercial şi-a produs efectele

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a efectuat, marţi, o vizită de lucru în Călăraşi, s-a întâlnit cu fermieri cu care a discutat despre programe de finanţare, probleme cu care se confruntă aceştia şi le-a transmis că plafonarea adaosului comercial şi-a produs efectele.

„Plafonarea adaosului comercial şi-a produs efectele. Lucrul acesta s-a văzut, inclusiv în data de 13, indicele preţului de consum din 2023 faţă de 2022 este cu minus. Lucrul acesta ne arată că ordonanţa şi-a produs efectul, lucrul acesta ne arată că 50% din românii cu venituri mici şi medii consumă acele produse. Sunt studii făcute, nu am făcut o ordonanţă pompieristică”, a afirmat ministrul Florin Barbu.

Acesta a vorbit cu fermierii din judeţul Călăraşi despre programele de finanţare din agricultură.

„Programul naţional strategic, le-am explicat, în două săptămâni vom lansa aproape 2,2 miliarde de euro, încă discutăm aici de partea de zootehnie, că vorbim de partea de procesare, că vorbim de partea de pomicultură, de instalarea tânărului fermier, primării care pot accesa drumuri comunale şi drumuri de exploataţie agricolă, sunt foarte multe proiecte pe care le-am prezentat. Sunt multe probleme pe care le-am notat de la fermieri şi de la domnii primari din judeţul Călăraşi”, a mai spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc – MADR anunță suportul pentru 2024

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc continuă și în acest an, iar fermierii care se înscriu în aceste programe...

MADR a aprobat cuantumurile unitare ale plăților directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023

Ministrul Florin Barbu a semnat, în data de 22 februarie 2024, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăților directe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole