9.8 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia și Republica Franceză au discutat despre Noile tehnici genomice și colaborarea...

România și Republica Franceză au discutat despre Noile tehnici genomice și colaborarea în domeniul agricol

Întâlnirea ministrului Florin-Ionuț Barbu cu E.S. Nicolas Warnery, ambasadorului Republicii Franceze, la sediul MADR

În cadrul întrevederii de ieri, au fost abordate teme de interes comun pentru ambele părți, având în vedere relațiile foarte bune de colaborare dintre România și Republica Franceză, în contextul actualei Politici Agricole Comune.

Astfel, în ceea ce privește situația și presiunea importurilor de cereale din Ucraina, este nevoie de solidaritate și cooperare pentru a găsi cele mai bune forme de susținere pentru fermieri.

Referitor la solicitarea derogării de la aplicarea GAEC 7 și 8, ministrul Florin Barbu a subliniat buna colaborare cu omologul său, Marc Feseneau, la precedentul consiliu AGRIFISH desfășurat la Luxemburg în luna octombrie și abordarea comună în această privință, ambasadorul Nicolas Warnery reiterând susținerea țării sale pentru România.

În privința cărnii de pui, Franța și-a manifestat interesul pentru produsele din țara noastră, apreciind în mod deosebit calitatea produselor, mai cu seamă că România are o autosuficiență de 130%.

Noile tehnici genomice (NGT) au constituit un alt subiect de discuție, atât Franța cât și România susținând de principiu propunerea Comisiei de regulament, mai puțin NGT1 pentru sectorul ecologic. Țara noastră își menține punctul de vedere privind necesitatea alocării de fonduri pentru susținerea înființării de laboratoare care să testeze și ofere certitudinea că NGT-urile nu sunt dăunătoare sănătății consumatorilor.

Pe durata întâlnirii, cei doi oficiali au agreat continuarea demersurilor pentru colaborarea în domeniul învățământului agricol, expertiza oferită de statul francez fiind extrem de importantă pentru România.

La finalul întrevederii, E.S. Nicolas Warnery, ambasadorului Republicii Franceze, l-a reasigurat pe ministrul Florin-Ionuț Barbu de sprijinul oferit și continuarea dialogului pentru menținerea tuturor aspectelor ce privesc temele agricole, fiind deosebit de importantă cooperarea dintre cele două state.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cum îngrijim closca pe ouă pentru a obține pui sănătoși

Primăvara este anotimpul când, cel mai frecvent, găina se...
‹ adv ›

Suprafeţele eligibile pentru schemele de plată gestionate de APIA

În vederea accesării sprijinului în conformitate cu reglementările în vigoare vă prezentăm o sinteză a aspectelor privind normele (condiţiile,...

CE: Comerţul agroalimentar al UE a început în forţă anul 2024 

Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole