20 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleGeorge Bargan - tânărul care a preluat ferma tatălui său și își...

George Bargan – tânărul care a preluat ferma tatălui său și își dorește să dezvolte o afacere profitabilă

Agricultura din țara noastră se bucură și astăzi la fel cum se bucura și ieri de tinerii săi antreprenori. Tineri care, pe lângă puterea de muncă și spiritul întreprinzător și inovator al acestei generații, au întreprins și pasiunea de a face acest domeniu să fie productiv.

Acesta este și cazul lui George Bargan, un tânăr fermier de 22 de ani din comuna Belcești, județul Iași, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, care încă de pe băncile Facultății administrează cu succes ferma preluată de la tatăl său, achiziționând an de an o nouă gamă de utilaje.

Zootehnia a pierdut teren în ferma de la Belcești

Pasionat din copilărie de agricultură, un tânăr fermier iscusit din Belcești, județul Iași a reușit prin multă muncă să pună pilonii de rezistență la ferma familiei. George Bargan este o persoană deosebit de calculată, adeptă a unei planificări minuţioase, știe că fiecare bănuţ investit trebuie să genereze câștig, astfel an de an profitul din producțiile obținute a fost reinvestit.

„Totul a început de la dorința tatălui meu de a deveni fermier, astfel cu două hectare de teren și o văcuță în anul 2012 a luat decizia de a achiziționa un tractor U650 și de a deschide un PFA. Acesta și-a dorit inițial o fermă zootehnică, dar în timp drumul a fost altul. În prezent, deținem o suprafață de 280 ha, iar din anul 2020 culturile sunt repartizate și structurate într-un asolament și o rotație de cinci ani. Pe partea de utilaje agricole deținem toată gama de agregate prelucrării și cultivării solului”, specifică viitorul inginer agronom.

În anul 2018, familia Bargan s-a hotărât să renunțe la partea zootehnică și să se axeze pe ramura vegetală a agriculturii.

„După o decizie destul de grea am renunțat la ferma de bovine, cu banii obținuți și cu unele economii am achiziționat un tractor nou. Doi ani mai târziu, în 2020, am început Facultate, tata a luat hotărârea de a-mi preda administrarea fermei, care la momentul respectiv avea în proprietate 81 ha. Ferma a crescut repede, iar în acest moment am ajuns la o suprafață de 280 ha; fodurile europene momentan nu și-au avut locul, poate anul următor, așteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul”, a adăugat George Bargan, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, anul IV.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Iustin Grigoraș Crețu – tânărul de doar 19 ani care crește iepuri de rasă

Iustin Grigoraș Crețu este un tânăr de 19 ani...
‹ adv ›

Studenți ai USV Iași vor participa la AGRONOMIADA 2024

Între 23 și 26 mai, studenți ai Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV)...

Ștefan Emanuel Covaliu, tânăr inginer agronom, a învățat să multiplice semințe la o multinațională în Noua Zeelandă

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași a ajuns în Noua...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole