17.9 C
București
marți, 7 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePeste o mie de participanți la World Agri-Tech Innovation Summit London. Principalele...

Peste o mie de participanți la World Agri-Tech Innovation Summit London. Principalele idei

Summit-ul World Agri-Tech Innovation 2023, care a avut loc la Londra, a servit drept o platformă pentru schimb de idei, experiențe și parteneriate în sectorul tehnologiei agricole.

Evenimentul a fost onorat cu prezența a peste o mie de companii agricole, investitori, politicieni și start-up-uri. Summit-ul a fost plin de energie, cu discuții interesante pe o varietate de teme, de la politicile guvernamentale la practicile durabile și inovațiile tehnologice în agricultură.

Angajamentul guvernului din Regatul Unit față de tehnologia agricolă

George Freeman, ministrul științei, cercetării și inovării, și Mark Spencer, ministru de stat, au subliniat amândoi angajamentul guvernului din Regatul Unit față de inovația în agricultură. Guvernul își propune să transforme țara dintr-o economie a serviciilor într-o economie a științei, cercetării, tehnologiei și inovării.

Tehnologia agricolă este văzută ca o piatră de temelie pentru practicile agricole moderne, iar guvernul oferă oportunități, finanțare și un ecosistem de sprijin pentru a impulsiona inovația în sector.

Abordarea problemelor practice din agricultură

Diana Lenzi, fost președinte al Consiliului European al Tinerilor Fermieri, a subliniat nevoia de inovații care să abordeze problemele practice cu care se confruntă fermierii. Ea a subliniat faptul că multe dintre soluțiile actuale nu sunt relevante pentru fermieri și a subliniat necesitatea unei abordări coezive și eficiente care să îi pună pe fermieri în centrul soluției.

Compensările de carbon: o provocare și o oportunitate

Baronesa Kathy Willis, profesor de biodiversitate și cofondator și director non-executiv la Universitatea Oxford, a ridicat preocupări cu privire la metodele actuale utilizate pentru măsurarea compensărilor de carbon.

Ea a remarcat că știința din spatele unora dintre aceste metode nu este suficient de robustă și a cerut modalități mai precise de măsurare a compensărilor de carbon din sol.

Trecerea la raportarea rezultatelor

Dionys Forster, director general la SAI Platform, și Stefania Avanzini, director OP2B la World Business Council for Sustainable Development, au discutat despre trecerea de la standardele prescriptive la raportarea rezultatelor.

Ei au subliniat necesitatea măsurării impactului la nivel de fermă și modul în care acesta ar trebui raportat și divulgat la nivel corporativ.

Adoptarea agriculturii regenerative

Martina Henry, director de sustenabilitate agricolă la Kraft Heinz, a vorbit despre importanța agriculturii regenerative. Ea a menționat că nu este vorba doar de atingerea obiectivelor de sustenabilitate, ci și de asigurarea capacității afacerii de a continua să furnizeze alimente.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ziua Fructelor în Republica Moldova – start înregistrare expozanți

Asociația Moldova Fruct din Republica Moldova și Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență...
‹ adv ›

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM)...

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna trecută la Hotelul Radisson Blu din București, a fost o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole