17.9 C
București
vineri, 5 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCovasna: Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a concursului apicol...

Covasna: Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a concursului apicol Nektaria

Organizatorii concursului apicol Nektaria au lansat înscrierile pentru cea de-a doua ediţie, ce va avea loc în luna septembrie a.c în municipiul Sfântu Gheorghe.

Preşedintele Asociaţiei judeţene de Apicultură Covasna, Deak Mihaly a declarat că Nektaria este un concurs regional, ce are ca scop promovarea mierii şi a crescătorilor de albine din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Potrivit acestuia, apicultorii se pot înscrie cu mai multe sortimente, din fiecare trebuind să predea câte trei borcane conţinând câte o jumătate de kilogram de miere.

„Fiecare participant va preda câte trei borcane cu miere pentru fiecare sortiment, două etichetate şi unul neetichetat, care va ajunge la juriu pentru evaluare. În faza a doua vor intra mostrele desemnate câştigătoare, iar unul dintre borcanele etichetate va merge la laborator pentru analize, iar cel de-al doilea va fi prezentat în cadrul expoziţiei ce va fi organizată la Sfântu Gheorghe în data de 30 septembrie, cu prilejul Târgului de toamnă. Tot atunci va avea loc şi festivitatea de premiere”, a declarat, luni, Deak Mihaly.

Înscrierile pot fi făcute până în data de 31 august la una dintre asociaţiile apicole menţionate pe pagina de Facebook a evenimentului, iar taxa de participare este un kilogram de miere, care se va preda la depunerea mostrelor pentru concurs.

„Prima ediţie a concursului Nektaria a avut loc anul trecut la Odorheiul Secuiesc, în judeţul Harghita, iar în fiecare an vrem să organizăm în altă parte, la o altă asociaţie. Anul viitor, cel mai probabil, va avea loc la Miercurea Ciuc. Apicultorii din zona noastră au miere de o calitate foarte bună, dar se confruntă şi ei cu numeroase dificultăţi, iar scopul concursului este de a sprijini producătorii locali de miere, de a promova produsele acestora şi de a populariza importanţa consumului de miere. Una dintre principalele condiţii pentru participarea la concurs este ca participanţii să fie înscrişi în una dintre asociaţiile apicole din regiunea noastră”, a mai spus Deak Mihaly.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târgul Naţional al Mierii debutează vineri pe platforma apicolă Băneasa

Bucureştenii sunt aşteptaţi, de vineri până duminică, la Târgul...
‹ adv ›

Numărătoarea inversă pentru EuroGrain Exchange 2024 a început

Profesioniști implicați în diverse sectoare ale producerii și comercializării cerealelor și semințelor oleaginoase - fermieri, comercianți, experți în logistică,...

Ce urmează pe piața cerealelor? O privire într-un glob de cristal la EuroGrain Exchange 2024

Cel mai important summit al primăverii dedicat afacerilor cu cereale, ce se va desfășura pentru al doilea an în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole