19.2 C
București
marți, 14 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCasa Verde Fotovoltaice: Persoanele fizice din regiunea Sud-Vest au rezervat tot bugetul...

Casa Verde Fotovoltaice: Persoanele fizice din regiunea Sud-Vest au rezervat tot bugetul în două minute

Bugetul de 174,3 milioane de lei, alocat sesiunii de finanţare a programului „Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoanele fizice din regiunea Sud-Vest, a fost rezervat, luni, în doar două minute, conform Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

„Astăzi, 19 iunie 2023, ora: 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud Vest – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Bugetul de 174.300.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele două minute prin înscrierea unui număr de 8.715 de persoane fizice”, a menţionat instituţia.

Înscrierile persoanelor fizice în program, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua cu ultima sesiune programată în intervalul 22 – 26 iunie pentru regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş). Bugetul alocat este de 200,48 milioane de lei.

De asemenea, perioada 27 – 29 iunie este rezervată unităţilor de cult din toate regiunile, iar bugetul se ridică la valoarea de 17,5 milioane de lei.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” are o finanţare totală pentru acest an de 1,75 miliarde de lei.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei pentru fiecare proiect, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii.

‹ adv ›

5 COMENTARII

  1. Acest mod de implementare a programului Casa Verde, fotovoltaice este bătaie totală de joc la adresa oamenilor,exact la fel ca și cele dinainte pentru care am făcut documentație de două ori ,am plătit extras CF și pierdut timp și nervi la cozi la primărie și ANAF degeaba.Două minute,trei minute,cinci minute, ce înseamnă tâmpenia asta și cine a gândit o așa mizerie și cu ce scop ? .Eu am pierdut două minute din cauza programului care nu a vrut să ia parola generată chiar de el,abia la a patra încercare. Deci să nu se mai laude AFM cu tâmpenia asta de selecție ,toată lumea trebuie să primească finanțarea, deoarece este vorba despre energie verde,punem panouri pe case ,pompe de căldură și nu mai tăiem pădurea pentru lemn de foc ,plus poluarea rezultată. Deci părerea mea este că nu se vrea o implementare serioasă și se merge cu frână de mână trasă și asta din cauza unor interese obscure .Dacă nu sunt bani la stat ,să dea posibilitatea oamenilor să acceseze bani europeni nerambursabili pentru energie verde ,căci guvernanți noștrii sunt incapabili să aducă banii pentru oameni ,dacă nu pot fura din ei nu sunt interesați .Este clar că trebuie făcut ceva,probabil ca oamenii ar trebuii să iasă în stradă și să pună presiune pe ei, se pare că numai așa funcționează lucrurile în România.Singura soluție încă o revoluție!

    • Nu e o tampenie
      Zici asa ca nu ai prins
      Eu am prins si zic ca e organizat perfect
      Trebuie sa fie o selectie
      Doritori au fost de 10 ori mai multi decat fonduri

  2. Cine vrea să se alăture unui protest masiv împotriva guvernului României, AFM să-mi scrie deoarece sunt dispus să organizez o mișcare masivă de protest, chiar să facem un partid de câteva milioane de oameni un partid al celor care doresc energie verde ,ca să arătăm lumii întregi cum sunt umiliți românii de niște hoți și incompetenți care conduc această țară .Haideți să ne luăm țara înapoi !

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Maria Cîrjă: Tehnologiile precum CRISPR-Cas sunt esențiale în adaptarea și diminuarea schimbărilor climatice

Fermierii ar trebui să aibă acces la inovații revoluționare,...
‹ adv ›

FAO: Agrobiznes, unul dintre cele mai de succes proiecte media din Europa de Est

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în perioada anilor 2022-2023 a selectat și analizat în cadrul unui studiu amplu 25...

Raport WWF: Subvenţiile agricole acordate în Delta Dunării sunt dăunătoare comunităţilor din zonă

Subvenţiile agricole acordate în Delta Dunării sunt dăunătoare atât naturii, cât şi viitorului comunităţilor care locuiesc acolo, iar îndiguirile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole